Power Mac G5: Bildskärmskompabilitet

Den här artikeln innehåller information om kompabilitet mellan Apples bildskärmar och Power Mac G5-datorer.

Obs!: Vid användning av Power Mac G4, kan du läsa Power Mac G4: Bildskärmskompabilitet.

Power Mac G5-datorer har speciella videokort med unika monitorportar. Se figur 1 för bilder på de tre anslutningstyperna.

Power Mac G5 videokort har antingen en ADC-port och en DVI-I-port (figur 2) eller två DVI-I-ports. Power Mac G5-datorer levereras med en DVI-till-VGA-adapter för anslutning till VGA-bildskärmar.

VGA-port
VGA-port
DVI-I-port
DVI-I-port
ADC-port
ADC-port

Figur 1

Monitorportar

Monitorportar

Figur 2 ADC- och DVI-I-portar

I nedanstående tabell letar du reda på bildskärmen och datorn som du har tänkt koppla samman. Om de är kompatibla med varandra så finns videoporten i listan. Vissa bildskärmar kan anslutas med en tredje parts adapterkabel. I så fall är det noterat i tabellen.

Apple Cinema Display (20 tums DVI) DVI DVI-port
Apple Cinema Display (23 tums DVI) DVI DVI-port
Apple Cinema Display (30 tums DVI) DVI DVI-port
Apple Cinema Display (20 tum) ADC ADC- eller DVI-port (1)
Apple Studio Display 17 (LCD) ADC ADC- eller DVI-port
Apple Cinema HD Display 23 (ADC) ADC ADC- eller DVI-port (1)
Apple Cinema Display (ADC) ADC ADC- eller DVI-port (1)
Apple Studio Display 17 (ADC) ADC ADC-port
Apple Studio Display LCD (ADC) ADC ADC- eller DVI-port (1)
Apple Cinema Display DVI DVI-port
Apple Studio Display 21 VGA DVI-port med VGA-adapter (medföljer)
Apple Studio Display 17 VGA DVI-port med VGA-adapter (medföljer)
Apple Studio Display LCD (DVI) DVI DVI-port
Apple Studio Display LCD /B Macintosh video DVI-port med VGA-adapter (medföljer) + Macintosh-till-VGA-adapter (finns separat)
Apple Studio Display LCD
Alla AppleVision-bildskärmar
Alla ColorSync-bildskärmar
Multiple Scan 1705
Multiple Scan 17 och
Multiple Scan 20
Multiple Scan 720
Vissa Multiple Scan 15-bildskärmar

Obs!

1. Om din Power Mac G5 har DVI-portar och du vill använda en bildskärm med en ADC-anslutning, finns adaptrar såsom Apple-DVI- till-ADC-bildskärmsadapter för att underlätta det.
  2. Bildskärmar med DVI-anslutningar kan anslutas till Power Mac G5 som har ADC videokort via en ADC-till-DVI-anslutning.
  3. Det är viktigt att använda rätt adapter. Om du använder fel adapter med en bildskärm kan vissa upplösningar saknas eller vara felaktiga och specialfunktioner på vissa modeller kan saknas, som justeringar av plattskärm eller ColorSync-kalibrering. Du kan köpa videoadaptrar från olika källor som den lokala Apple Store-butiken, Apple Online Store eller en Apple-återförsäljare.
  4. Äldre Apple-bildskärmar som kräver Apple Desktop Bus (ADB)-anslutning till datorn har inte full funktionalitet då de ansluts till Power Mac G5-datorer. Video fungerar men vissa tilläggsfunktioner som är beroende av ADB, som på-skärmen-justeringar, fungerar inte.
  5. Vissa Power Mac G5 videokort stöder samtidigt anslutna ADC- och DVI-bildskärmar. Detta betyder att du kan använda två ADC-skärmar med Apple-DVI-till-ADC- Bildskärmsadapter (säljs separat) eller en ADC och en VGA-skärm (med den medföljande DVI-till-VGA-adapter).
  6. Väcknings- och vilofunktioner stöds inte för ADC-bildskärmar med Apples DVI-till-ADC-adapter då de är kopplade till en Power Mac G5 (sent 2005).