Grunderna för övergång: Ansluta tillbehör

När du byter till Mac behöver du inte automatiskt överge alla dina gamla tillbehör. De flesta skrivare, skannrar, kameror, modem, routrar, filmkameror, externa hårddiskar, flashenheter, ljudkort, MP3-spelare och andra enheter fungerar bra på både Mac och Windows.

Har du digitala leksaker? Du kan använda de flesta sakerna på din nya Mac.

Mac OS X innehåller programvara för flera skrivare som gör att du inte behöver installera skrivarprogrammen, även om de levererades med skrivaren. Anslut skrivaren till datorns USB-port eller FireWire-port. Läs skrivarens dokumentation och sätt på skrivaren. Om datorn inte kan identifiera skrivaren går det inte att skriva ut. Då kan du behöva hämta de senaste drivrutinerna från tillverkarens webbplats och installera dem.

Information om andra typer av tillbehör får du av tillverkarna på deras webbplatser. Där står ofta om utrustningen går att använda med Mac-datorer. Om det går kan du hämta drivrutiner för Mac från webbplatserna när du vill använda utrustningen till Mac-datorn. Mac OS X innehåller mängder med drivrutiner för de vanligaste USB-bläckstråleskrivarna samt stöd för skannrar via Image Capture, TWAIN, Epson-skannerdrivrutiner, CUPS Printing, PostScript-utskrifter, skrivardelning och mycket annat.

När du har hämtat och installerat Mac-drivrutinerna kan du ansluta utrustningen till Mac-datorn på samma sätt som till Windows-datorn. Vissa produkter , som externa hårddiskar, digitala kameror, filmkameror och indataenheter är plug-and-play-enheter, medan andra kräver inställningar innan du kan använda dem, t.ex. skrivaren och modemet.

Om du vill ha hjälp med inställningarna av tillbehören till din Mac går du till "Grunderna i Mac: Ansluta och använda enheter".

Tips: Även om vissa tillverkare inte har Mac-drivrutiner kan sådana ändå gå att hitta via utvecklare av öppen källkod eller andra utvecklare. Sök på webben efter alternativ.

↑ Jag vill gå till innehållsförteckningen för Grunderna för övergång Jag vill gå till innehållsförteckningen för Grunderna i Mac: Arbeta och spela