Om säkerhetsinnehållet för AirPort Extreme uppdatering 2007-001

Detta dokument beskriver säkerhetsinnehållet för AirPort Extreme uppdatering 2007-001, vilket kan laddas ner och installeras via Programuppdatering inställningar, eller från Apple nerladdningar.

För att skydda sina kunder avslöjar, diskuterar eller bekräftar Apple inte säkerhetsfrågor förrän en fullständig utredning har utförts och alla nödvändiga patchar eller utgåvor är tillgängliga. Se webbplatsen Apple produktsäkerhet för att lära dig mer om Apples produktsäkerhet.

För information om Apples produktsäkerhetsnyckel PGP, se "Hur man använder Apples produktsäkerhetsnyckel PGP."

Närhelst möjligt används CVE ID:n för att hänvisa sårbarheterna för ytterligare information.

Se "Apples säkerhetsuppdateringar" för information om andra säkerhetsuppdateringar.

AirPort Extreme uppdatering 2007-001

• AirPort

CVE-ID: CVE-2006-6292

Tillgänglig för: Mac OS X v10.4.8, Mac OS X Server v10.4.8

Följder: Attackerare på det trådlösa nätverket kan orsaka systemkrascher

Beskrivning: En minnesavläsning utanför gränserna kan inträffa vid hantering av trådlösa ramar. En attackerare i den lokala omgivningen kan orsaka en systemkrasch genom att skicka en illvillig ram till ett påverkat system. Detta problem påverkar Core Duo-versionen av datorerna Mac mini, MacBook och MacBook Pro som är utrustade med trådlös uppkoppling. Andra system, inklusive Core 2 Duo-versionerna, påverkas inte. Den här uppdateringen behandlar detta problem genom att utföra ytterligare validering av trådlösa ramar. Tack till LMH som rapporterade detta problem.