Om säkerhetsinnehållet i visionOS 1.1

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i visionOS 1.1.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste släppen visas på sidan Apples säkerhetssläpp.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

visionOS 1.1

Släpptes 7 mars 2024

Accessibility

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En app kan förfalska systemaviseringar och användargränssnitt

Beskrivning: Problemet åtgärdades med ytterligare behörighetskontroller.

CVE-2024-23262: Guilherme Rambo på Best Buddy Apps (rambo.codes)

ImageIO

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: Bearbetning av en bild kan leda till spridning av processminne

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2024-23257: Junsung Lee i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

ImageIO

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: Bearbetning av en bildfil kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2024-23258: Zhenjiang Zhao på pangu team och Qianxin

ImageIO

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: Bearbetning av en bildfil kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2024-23286: Dohyun Lee (@l33d0hyun)

Kernel

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En app kan komma åt användarkänsliga data

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom ytterligare validering.

CVE-2024-23235

Kernel

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En app kan leda till oväntad systemavstängning eller skrivning till kernelminne

Beskrivning: En sårbarhet för minnesfel åtgärdades med förbättrad låsning.

CVE-2024-23265: Xinru Chi på Pangu Lab

Kernel

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En angripare med godtycklig läs- och skrivkapacitet till kernel kan kringgå kernelns minnesskydd. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats.

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2024-23225

Metal

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En app utan rättigheter kan läsa det begränsade minnet

Beskrivning: Ett valideringsproblem hanterades genom förbättrad indatasanering.

CVE-2024-23264: Meysam Firouzi @R00tkitsmm i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Persona

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En obehörig användare kan använda en oskyddad Persona

Beskrivning: Ett behörighetsproblem åtgärdades för att säkerställa att Personas alltid är skyddade

CVE-2024-23295: Patrick Reardon

RTKit

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En angripare med godtycklig läs- och skrivkapacitet till kernel kan kringgå kernelns minnesskydd. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats.

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2024-23296

Safari

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En app kanske kan ta fingeravtryck på användaren

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad hantering av cache.

CVE-2024-23220

UIKit

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En app kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom borttagning av den sårbara koden.

CVE-2024-23246: Deutsche Telekom Security GmbH som sponsras av Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik

WebKit

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: Bearbetning av webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 259694
CVE-2024-23226: Pwn2car

WebKit

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: En webbplats med skadligt innehåll kan komma åt ljuddata från flera källor

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad hantering av användargränssnittet.

WebKit Bugzilla: 263795
CVE-2024-23254: James Lee (@Windowsrcer)

WebKit

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan förhindra att policyn för innehållssäkerhet tillämpas

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

WebKit Bugzilla: 264811
CVE-2024-23263: Johan Carlsson (joaxcar)

WebKit

Tillgängligt för: Apple Vision Pro

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan förhindra att policyn för innehållssäkerhet tillämpas

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 267241
CVE-2024-23284: Georg Felber och Marco Squarcina

Ytterligare tack

Kernel

Vi vill tacka Tarek Joumaa (@tjkr0wn) och 이준성(Junsung Lee) för hjälpen.

Model I/O

Vi vill tacka Junsung Lee för deras hjälpen.

Power Management

Vi vill tacka Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) på STAR Labs SG Pte. Ltd. för hjälpen.

Safari

Vi vill tacka Abhinav Saraswat, Matthew C och 이동하 (Lee Dong Ha på ZeroPointer Lab) för hjälpen.

WebKit

Vi vill tacka Valentino Dalla Valle, Pedro Bernardo, Marco Squarcina och Lorenzo Veronese på TU Wien för hjälpen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.