Om säkerhetsinnehållet i macOS Ventura 13.6.5

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i macOS Ventura 13.6.5.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste släppen visas på sidan Apples säkerhetssläpp.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan Apples produktsäkerhet.

macOS Ventura 13.6.5

Släpptes 7 mars 2024

Admin Framework

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan öka behörigheter

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2024-23276: Kirin (@Pwnrin)

Airport

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2024-23227: Brian McNulty

AppleMobileFileIntegrity

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Ett nedgraderingsproblem som påverkade Intel-baserade Mac-datorer åtgärdades med ytterligare kodsigneringsbegränsningar.

CVE-2024-23269: Mickey Jin (@patch1t)

ColorSync

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: Bearbetning av en fil kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2024-23247: m4yfly med TianGong Team of Legendsec på Qi'anxin Group

CoreCrypto

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En angripare kan dekryptera äldre RSA PKCS#1 v1.5-kodtexter utan tillgång till den privata nyckeln

Beskrivning: Ett problem med en timingsidokanal åtgärdades med förbättringar av kontinuerlig tidsberäkning av kryptografiska funktioner.

CVE-2024-23218: Clemens Lang

Skivavbilder

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade kontroller.

CVE-2024-23299: en anonym forskare

Lades till 31 maj 2024

Find My

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: Ett skadlig app kan få tillgång till Hitta-data

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2024-23229: Joshua Jewett (@JoshJewett33)

Posten lades till den 13 maj 2024

Image Processing

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2024-23270: En anonym forskare

ImageIO

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: Bearbetning av en bildfil kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2024-23286: Junsung Lee i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative, Amir Bazine och Karsten König på CrowdStrike Counter Adversary Operations, Dohyun Lee (@l33d0hyun) och Lyutoon and Mr.R

Uppdaterades 31 maj 2024

ImageIO

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: Bearbetning av en bild kan leda till spridning av processminne

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2024-23257: Junsung Lee i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Intel Graphics Driver

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2024-23234: Murray Mike

Kerberos v5 PAM module

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade kontroller.

CVE-2024-23266: Pedro Tôrres (@t0rr3sp3dr0)

Kernel

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan leda till oväntad systemavstängning eller skrivning till kernelminne

Beskrivning: En sårbarhet för minnesfel åtgärdades med förbättrad låsning.

CVE-2024-23265: Xinru Chi på Pangu Lab

Kernel

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En angripare med opålitlig läs- och skrivkapacitet till kernel kan kringgå kernelns minnesskydd. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats.

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2024-23225

libxpc

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan orsaka ett DoS-angrepp

Beskrivning: Ett behörighetsproblem åtgärdades med ytterligare begränsningar.

CVE-2024-23201: Koh M. Nakagawa på FFRI Security, Inc., en anonym forskare

libxpc

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade kontroller.

CVE-2024-23278: En anonym forskare

MediaRemote

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-28826: Meng Zhang (鲸落) från NorthSea

Metal

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app utan rättigheter kan läsa det begränsade minnet

Beskrivning: Ett valideringsproblem hanterades genom förbättrad indatasanering.

CVE-2024-23264: Meysam Firouzi @R00tkitsmm i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Notes

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan komma åt användarkänsliga data

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2024-23283

PackageKit

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan öka behörigheter

Beskrivning: Ett problem med inmatning åtgärdades genom förbättrad validering av indata.

CVE-2024-23274: Bohdan Stasiuk (@Bohdan_Stasiuk)

CVE-2024-23268: Mickey Jin (@patch1t) och Pedro Tôrres (@t0rr3sp3dr0)

PackageKit

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan komma åt skyddade användardata

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom ytterligare validering.

CVE-2024-23275: Mickey Jin (@patch1t)

PackageKit

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan kringgå vissa inställningar för Integritet

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade kontroller.

CVE-2024-23267: Mickey Jin (@patch1t)

PackageKit

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan skriva över opålitliga filer

Beskrivning: Ett problem med hantering av sökvägar åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2024-23216: Pedro Tôrres (@t0rr3sp3dr0)

Share Sheet

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan komma åt användarkänsliga data

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2024-23231: Kirin (@Pwnrin) och luckyu (@uuulucky)

SharedFileList

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad filhantering.

CVE-2024-23230: Mickey Jin (@patch1t)

Shortcuts

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En genväg kan använda känsliga data med vissa åtgärder utan att tillfråga användaren

Beskrivning: Problemet har åtgärdats med ytterligare behörighetskontroller.

CVE-2024-23203: En anonym forskare

CVE-2024-23204: Jubaer Alnazi (@h33tjubaer)

Shortcuts

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: Kortkommandon från tredje part kan använda en äldre åtgärd från Automator för att skicka händelser till appar utan användarens tillstånd

Beskrivning: Det här problemet åtgärdades genom att lägga till en extra uppmaning om användarens samtycke.

CVE-2024-23245: En anonym forskare

Shortcuts

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan kringgå vissa inställningar för Integritet

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades med förbättrad hantering av tillfälliga filer.

CVE-2024-23217: Kirin (@Pwnrin)

Storage Services

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En angripare kan få tillgång till skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2024-23272: Mickey Jin (@patch1t)

Posten uppdaterades den 13 maj 2024

Transparens

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad begränsning av åtkomst till databehållare.

CVE-2023-40389: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security och Joshua Jewett (@JoshJewett33)

Posten lades till den 31 maj 2024

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.