Om säkerhetsinnehållet i iOS 16.7.6 och iPadOS 16.7.6

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i iOS 16.7.6 och iPadOS 16.7.6.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste släppen visas på sidan Apples säkerhetssläpp.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

iOS 16.7.6 och iPadOS 16.7.6

Släpptes 5 mars 2024

Accessibility

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kanske kan förfalska systemaviseringar och användargränssnitt

Beskrivning: Problemet åtgärdades med ytterligare behörighetskontroller.

CVE-2024-23262: Guilherme Rambo från Best Buddy Apps (rambo.codes)

Lades till 7 mars 2024

CoreCrypto

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En angripare kan kanske dekryptera äldre RSA PKCS#1 v1.5-kryptotexter utan tillgång till den privata nyckeln

Beskrivning: En timingsidokanal åtgärdades med förbättringar av kontinuerlig tidsberäkning av kryptografiska funktioner.

CVE-2024-23218: Clemens Lang

Lades till 7 mars 2024

ImageIO

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: Bearbetning av en bildfil kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2024-23286: Dohyun Lee (@l33d0hyun)

Lades till 7 mars 2024

ImageIO

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: Bearbetning av en bild kan leda till spridning av processminne

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2024-23257: Junsung Lee i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Lades till 7 mars 2024

Kernel

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En angripare med opålitlig läs- och skrivkapacitet för kernel kan kanske kringgå kernelminnesskydd. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats.

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2024-23225

Kernel

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan kanske komma åt användarkänsliga data

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom ytterligare validering.

CVE-2024-23235

Lades till 7 mars 2024

Kernel

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan leda till oväntad systemavstängning eller skrivning till kernelminne

Beskrivning: En sårbarhet för minnesfel åtgärdades med förbättrad låsning.

CVE-2024-23265: Xinru Chi på Pangu Lab

Lades till 7 mars 2024

libxpc

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade kontroller.

CVE-2024-23278: En anonym forskare

Lades till 7 mars 2024

MediaRemote

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-28826: Meng Zhang (鲸落) på NorthSea

Lades till 7 mars 2024

Metal

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan kanske läsa det begränsade minnet

Beskrivning: Ett valideringsproblem hanterades genom förbättrad indatasanering.

CVE-2024-23264: Meysam Firouzi @R00tkitsmm i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Lades till 7 mars 2024

Notes

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan komma åt användarkänsliga data

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2024-23283

Lades till 7 mars 2024

Safari

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: Bearbetning av webbinnehåll kan leda till ett dos-angrepp

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade kontroller.

CVE-2024-23259: Lyra Rebane (rebane2001)

Lades till 7 mars 2024

Share Sheet

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan komma åt användarkänsliga data

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2024-23231: Kirin (@Pwnrin) och luckyu (@uuulucky)

Lades till 7 mars 2024

Shortcuts

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En genväg kan använda känsliga data med vissa åtgärder utan att tillfråga användaren

Beskrivning: Problemet har åtgärdats med ytterligare behörighetskontroller.

CVE-2024-23204: Jubaer Alnazi (@h33tjubaer)

CVE-2024-23203: En anonym forskare

Lades till 7 mars 2024

Siri

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En person med fysisk åtkomst till en enhet kan kanske använda Siri för att få åtkomst till privat kalenderinformation

Beskrivning: Ett problem med låsskärmen åtgärdades med förbättrad tillståndshantering.

CVE-2024-23289: Lewis Hardy

Lades till 7 mars 2024

UIKit

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan kanske bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom borttagning av den sårbara koden.

CVE-2024-23246: Deutsche Telekom Security GmbH sponsrade av Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik

Lades till 7 mars 2024

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan förhindra att policyn för innehållssäkerhet tillämpas

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 267241
CVE-2024-23284: Georg Felber och Marco Squarcina

Lades till 7 mars 2024

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan förhindra att policyn för innehållssäkerhet tillämpas

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

WebKit Bugzilla: 264811
CVE-2024-23263: Johan Carlsson (joaxcar)

Lades till 7 mars 2024

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.