Använda Apple Devices för att dela filer mellan din Windows-dator och din iPhone eller iPad

Du kan kopiera filer mellan din dator och apparna på din iPhone eller iPad med Fildelning.

Det här behöver du för Fildelning

Visa vilka av dina iOS- och iPadOS-appar som kan dela filer med din dator

1. Öppna Apple Devices på din dator.
  2. Anslut din iPhone eller iPad till din dator med usb-kabeln som medföljde enheten.
  3. Klicka på Filer.Om du inte ser avsnittet Filer har enheten inga fildelningsappar.
  4. Välj en app.I Apple Devices är fliken Filer vald. Till höger är Keynote vald i avsnittet Appar på den anslutna enheten.

Kopiera filer från din dator till dina iOS- eller iPadOS-appar

1. I Apple Devices väljer du en app från listan i avsnittet Filer.
  2. Klicka på Add File (Lägg till fil), välj filer du vill kopiera från din dator och klicka sedan på Add (Lägg till). Apple Devices kopierar dessa filer till appen på din enhet. Välj endast filer som är kompatibla med appen.Kontrollera vilka filtyper som stöds i användarhandboken för appen.I Apple Devices är fliken Filer vald. Till höger är Keynote vald i avsnittet Appar på den anslutna enheten. Längst ned till höger är knappen Lägg till fil markerad.

Kopiera filer från en iOS- eller iPadOS-app till datorn

1. I Apple Devices väljer du en app från listan i avsnittet Filer.
  2. Välj filerna som du vill kopiera till din dator från listan Dokument, klicka på Spara, välj en mapp på din dator där du vill kopiera filerna och klicka sedan på Spara.I Apple Devices är fliken Filer vald. Till höger är Keynote vald i avsnittet Appar. Succulent Care Guide.key är vald i avsnittet Dokument. Längst ner till höger är knappen Save (Spara) markerad.

Öppna delade filer

På din iPhone eller iPad kan du öppna filerna på din dator med appen som du valt för fildelning.

Du kan inte komma åt dessa filer från andra appar eller platser på enheten. Du kan se listan över filer i avsnittet Filer i Apple Devices när enheten är ansluten till din dator.

Säkerhetskopiera delade filer

När Apple Devices säkerhetskopierar din enhet säkerhetskopieras även de delade filerna.

Om du tar bort en app med delade filer från din iPhone eller iPad tar du även bort de delade filerna från din enhet och Apple Devices-säkerhetskopian. För att inte förlora dina delade filer kopierar du filerna till din dator innan du tar bort appen från din iPhone eller iPad.

Ta bort en delad fil från din iPhone eller iPad

1. Öppna Apple Devices på din dator.
  2. Anslut din iPhone eller iPad till din dator med usb-kabeln som medföljde enheten.
  3. Välj en app från listan i avsnittet Filer.
  4. Välj filen som du vill radera i listan Dokument och tryck sedan på raderingstangenten på tangentbordet.
  5. När Apple Devices ber dig bekräfta klickar du på Ta bort.
    Exempel på varningsskärm i Apple Devices med texten: Are you sure you want to delete ‘Succulent Care Guide.key’ from ‘Danny’s iPhone’? (Vill du verkligen ta bort Succulent Care Guide.key från Dannys iPhone?) Alternativen är Ta bort eller Cancel (Avbryt).

Det kan finnas andra metoder för att radera filer från en app. Läs användarhandboken till appen för att få veta mer.