Om säkerhetsinnehållet i macOS Ventura 13.6.3

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i macOS Ventura 13.6.3.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste släppen visas på sidan Apples säkerhetssläpp.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan Apples produktsäkerhet.

macOS Ventura 13.6.3

Släpptes 11 december 2023

Accounts

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2023-42919: Kirin (@Pwnrin)

AppleEvents

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan få åtkomst till information om en användares kontakter

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-42894: Noah Roskin-Frazee och Prof. J. (ZeroClicks.ai Lab)

Archive Utility

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2023-42924: Mickey Jin (@patch1t)

Assets

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Ett problem åtgärdades med förbättrad hantering av tillfälliga filer.

CVE-2023-42896: Mickey Jin (@patch1t)

Lades till 22 mars 2024

Automation

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app med rotbehörighet kan ha tillgång till privat information

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade kontroller.

CVE-2023-42952: Zhipeng Huo (@R3dF09) på Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Lades till 16 februari 2024

AVEVideoEncoder

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: en app kan avslöja kernelminnet

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-42884: En anonym forskare

CoreServices

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En användare kanske kan orsaka oväntad avslutning av app eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2023-42886: Koh M. Nakagawa (@tsunek0h)

DiskArbitration

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En process kunde få administratörsbehörigheter utan korrekt autentisering

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade kontroller.

CVE-2023-42931: Yann GASCUEL från Alter Solutions

Lades till 22 mars 2024

FileURL

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En lokal angripare kan höja sin behörighet

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-42892: Anthony Cruz @App Tyrant Corp

Lades till 22 mars 2024

Find My

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-42922: Wojciech Regula på SecuRing (wojciechregula.blog)

Find My

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades med förbättrad hantering av filer.

CVE-2023-42834: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

Lades till 16 februari 2024

ImageIO

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: Bearbetning av en bildfil kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-42899: Meysam Firouzi @R00tkitSMM och Junsung Lee

IOKit

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan övervaka tangenttryckningar utan användarens tillstånd

Beskrivning: Ett problem med autentisering åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-42891: En anonym forskare

IOusbDeviceFamily

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-42974: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) från STAR Labs SG Pte. Ltd.

Lades till 22 mars 2024

Kernel

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-42914: Eloi Benoist-Vanderbeken (@elvanderb) på Synacktiv (@Synacktiv)

Libsystem

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan komma åt skyddade användardata

Beskrivning: Ett behörighetsproblem åtgärdades genom att ta bort känslig kod och utöka kontroller.

CVE-2023-42893

Lades till 22 mars 2024

Model I/O

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: Bearbetning av en bild kan leda till ett dos-angrepp

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom borttagning av den sårbara koden.

CVE-2023-3618

Lades till 22 mars 2024

ncurses

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En fjärranvändare kunde orsaka ett oväntat programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2020-19185

CVE-2020-19186

CVE-2020-19187

CVE-2020-19188

CVE-2020-19189

CVE-2020-19190

quarantine

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan köra opålitlig kod från sin sandlåda eller med vissa högre behörigheter

Beskrivning: Ett åtkomstproblem åtgärdades med förbättringar av sandlådeläget.

CVE-2023-42838: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit) och Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

Lades till 16 februari 2024

Sandbox

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En angripare kan kanske få åtkomst till anslutna nätverksvolymer som monterats i hemkatalogen

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2023-42836: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Lades till 16 februari 2024

Sandbox

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan komma åt användarkänsliga data

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-42936

Lades till 22 mars 2024

Shell

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2023-42930: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Lades till 22 mars 2024

TCC

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kanske kan komma åt skyddade användardata

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2023-42932: Zhongquan Li (@Guluisacat)

TCC

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: En app kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Ett problem med hantering av sökvägar åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2023-42947: Zhongquan Li (@Guluisacat) från Dawn Security Lab i JingDong

Lades till 22 mars 2024

Vim

Tillgängligt för: macOS Ventura

Effekt: Öppnande av en fil med skadligt innehåll kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom en uppdatering till Vim version 9.0.1969.

CVE-2023-5344

Ytterligare tack

Preview

Vi vill tacka Akshay Nagpal för hjälpen.

Lades till 16 februari 2024

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.