Om säkerhetsinnehållet i iOS 16.7.3 och iPadOS 16.7.3

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i iOS 16.7.3 och iPadOS 16.7.3.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste släppen visas på sidan Apples säkerhetssläpp.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan Apples produktsäkerhet.

iOS 16.7.3 och iPadOS 16.7.3

Släpptes 11 december 2023

Accounts

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2023-42919: Kirin (@Pwnrin)

Assets

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Ett problem åtgärdades med förbättrad hantering av tillfälliga filer.

CVE-2023-42896: Mickey Jin (@patch1t)

Lades till 22 mars 2024

AVEVideoEncoder

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan avslöja kernelminnet

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-42884: En anonym forskare

CallKit

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En fjärrangripare kan orsaka ett dos-angrepp

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller

CVE-2023-42962: Aymane Chabat

Lades till 22 mars 2024

Find My

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-42922: Wojciech Regula på SecuRing (wojciechregula.blog)

ImageIO

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: Bearbetning av en bildfil kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-42899: Meysam Firouzi @R00tkitSMM och Junsung Lee

IOUSBDeviceFamily

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-42974: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927) på STAR Labs SG Pte. Ltd.

Lades till 22 mars 2024

Kernel

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-42914: Eloi Benoist-Vanderbeken (@elvanderb) på Synacktiv (@Synacktiv)

Libsystem

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: En app kanske kan komma åt skyddade användardata

Beskrivning: Ett behörighetsproblem åtgärdades genom att ta bort känslig kod och utöka kontroller.

CVE-2023-42893

Lades till 22 mars 2024

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: Bearbetning av en bild kan leda till ett dos-angrepp

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 263349
CVE-2023-42883: Zoom Offensive Security Team

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: Bearbetning av webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats aktivt i versioner av iOS före iOS 16.7.1.

Beskrivning: En sårbarhet för minnesfel åtgärdades med förbättrad låsning.

WebKit Bugzilla: 265067
CVE-2023-42917: Clément Lecigne på Googles Threat Analysis Group

WebKit

Tillgängligt för: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad 5:e generationen, iPad Pro 9,7 tum och iPad Pro 12,9 tum 1:a generationen

Effekt: Bearbetning av webbinnehåll kan avslöja känslig information. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats aktivt i versioner av iOS före iOS 16.7.1.

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

WebKit Bugzilla: 265041
CVE-2023-42916: Clément Lecigne på Googles Threat Analysis Group

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.