Om säkerhetsinnehållet i watchOS 10.1

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i watchOS 10.1.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste släppen visas på sidan Apples säkerhetssläpp.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

watchOS 10.1

Släpptes den 25 oktober 2023

Core Recents

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kan komma åt användarkänsliga data

Beskrivning: Problemet löstes genom rensning av loggningar

CVE-2023-42823

Lades till 16 februari 2024

Find My

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad hantering av cache.

CVE-2023-40413: Adam M.

Find My

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades med förbättrad hantering av filer.

CVE-2023-42834: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

Lades till 16 februari 2024

Game Center

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Ett behörighetsproblem åtgärdades med ytterligare begränsningar.

CVE-2023-42953: Michael (Biscuit) Thomas – @biscuit@social.lol

Lades till 16 februari 2024

ImageIO

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av en skadlig bild kan leda till heap-fel

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade gränskontroller.

CVE-2023-42848: JZ

Lades till 16 februari 2024

Kernel

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En angripare som redan har uppnått körning av kernel-kod kan kringgå kärnminnesbegränsningar

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-42849: Linus Henze på Pinauten GmbH (pinauten.de)

libxpc

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En skadlig app kan tillskansa sig rotbehörighet

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad hantering av symlänkar.

CVE-2023-42942: Mickey Jin (@patch1t)

Lades till 16 februari 2024

Mail Drafts

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Dölj min e-postadress kan oväntat inaktiveras

Beskrivning: Ett problem med inkonsekvent användargränssnitt åtgärdades med hjälp av förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-40408: Grzegorz Riegel

mDNSResponder

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En enhet kan passivt spåras med hjälp av dess wifi-MAC-adress

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom borttagning av den sårbara koden.

CVE-2023-42846: Talal Haj Bakry och Tommy Mysk på Mysk Inc. @mysk_co

Sandbox

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-42839: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Lades till 16 februari 2024

Share Sheet

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2023-42878: Kirin (@Pwnrin), Wojciech Regula på SecuRing (wojciechregula.blog) och Cristian Dinca på Tudor Vianu National High School of Computer Science i Rumänien

Lades till 16 februari 2024

Siri

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En angripare med fysisk åtkomst kan använda Siri för att komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom att begränsa tillgängliga alternativ på en låst enhet.

CVE-2023-41982: Bistrit Dahal

CVE-2023-41997: Bistrit Dahal

CVE-2023-41988: Bistrit Dahal

Uppdaterades 16 februari 2024

Siri

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kan läcka känslig användarinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-42946

Lades till 16 februari 2024

Weather

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kanske kan komma åt känsliga användardata

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2023-41254: Cristian Dinca på Tudor Vianu National High School of Computer Science i Rumänien

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 259836
CVE-2023-40447: 이준성(Junsung Lee) på Cross Republic

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades med förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 259890
CVE-2023-41976: 이준성(Junsung Lee)

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

WebKit Bugzilla: 260173
CVE-2023-42852: Pedro Ribeiro (@pedrib1337) och Vitor Pedreira (@0xvhp_) på Agile Information Security

Uppdaterades 16 februari 2024

Ytterligare tack

VoiceOver

Vi vill tacka Abhay Kailasia (@abhay_kailasia) från Lakshmi Narain College Of Technology Bhopal India för hjälpen.

WebKit

Vi vill tacka en anonym forskare för hjälpen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.