Om säkerhetsinnehållet i macOS Monterey 12.6.6

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i macOS Monterey 12.6.6.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

macOS Monterey 12.6.6

Släpptes 18 maj 2023

Accessibility

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan kringgå inställningar för Integritet

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2023-32388: Kirin (@Pwnrin)

AppleEvents

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan kringgå inställningar för Integritet

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-28191: Mickey Jin (@patch1t)

AppleMobileFileIntegrity

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan kringgå inställningar för Integritet

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade behörigheter.

CVE-2023-32411: Mickey Jin (@patch1t)

AppleMobileFileIntegrity

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kanske kan införa kod i känsliga binära filer som levereras med Xcode

Beskrivning: Detta problem löstes genom att aktivera härdad exekvering på de berörda binärfilerna på systemnivå.

CVE-2023-32383: James Duffy (mangoSecure)

Lades till 21 december 2023

Contacts

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan observera oskyddade användardata

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades med förbättrad hantering av tillfälliga filer.

CVE-2023-32386: Kirin (@Pwnrin)

CUPS

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En icke autentiserad användare kan få tillgång till nyligen utskrivna dokument

Beskrivning: Ett problem med autentisering åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-32360: Gerhard Muth

dcerpc

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En fjärrangripare kunde orsaka ett oväntat appavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-32387: Dimitrios Tatsis på Cisco Talos

Dev Tools

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app i sandlådeläge kan kanske samla in systemloggar

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade behörigheter.

CVE-2023-27945: Mickey Jin (@patch1t)

GeoServices

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2023-32392: Adam M.

Uppdaterades 21 december 2023

ImageIO

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av en skadlig bild kan leda till spridning av processminne

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-23535: Ryuzaki

ImageIO

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av en bildfil kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett buffertspill åtgärdades med förbättrad gränskontroll.

CVE-2023-32384: Meysam Firouzi (@R00tkitSMM) i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

IOSurface

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan läcka känsliga kerneltillstånd

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2023-32410: Hou xuewei (@p1ay8y3ar) vmk msu

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app i sandlådeläge kanske kan observera nätverksanslutningar i hela systemet

Beskrivning: Problemet har åtgärdats med ytterligare behörighetskontroller.

CVE-2023-27940: James Duffy (mangoSecure)

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan få rotbehörigheter

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-32413: Eloi Benoist-Vanderbeken (@elvanderb) på Synacktiv (@Synacktiv) i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-32398: Adam Doupé på ASU SEFCOM

LaunchServices

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan kringgå Gatekeeper-kontroller

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2023-32352: Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing (wojciechregula.blog)

libxpc

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-32369: Jonathan Bar Or på Microsoft, Anurag Bohra på Microsoft och Michael Pearse på Microsoft

libxpc

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan få rotbehörigheter

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2023-32405: Thijs Alkemade (@xnyhps) på Computest Sector 7

MallocStackLogging

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan få rotbehörigheter

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad filhantering.

CVE-2023-32428: Gergely Kalman (@gergely_kalman)

Lades till 21 december 2023

Metal

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan kringgå inställningar för Integritet

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-32407: Gergely Kalman (@gergely_kalman)

Model I/O

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av en 3D-modell kan leda till spridning av processminne

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2023-32375: Michael DePlante (@izobashi) på Trend Micro Zero Day Initiative

CVE-2023-32382: Mickey Jin (@patch1t)

CVE-2023-32368: Mickey Jin (@patch1t)

Model I/O

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av en 3D-modell kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2023-32380: Mickey Jin (@patch1t)

NetworkExtension

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad redigering av känslig information.

CVE-2023-32403: Adam M.

Uppdaterades 21 december 2023

PackageKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-32355: Mickey Jin (@patch1t)

Perl

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-32395: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Quick Look

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Tolkning av ett Office-dokument kan leda till en oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett buffertspill åtgärdades med förbättrad gränskontroll.

CVE-2023-32401: Holger Fuhrmannek på Deutsche Telekom Security GmbH på uppdrag av BSI (German Federal Office for Information Security)

Lades till 21 december 2023

Sandbox

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan ha kvar åtkomst till systemkonfigurationsfiler även efter att dess behörighet har återkallats

Beskrivning: Ett problem med auktorisation åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-32357: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit), Jeff Johnson, Koh M. Nakagawa på FFRI Security, Inc., Kirin (@Pwnrin) och Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

Shell

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-32397: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Telephony

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En fjärrangripare kunde orsaka ett oväntat appavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-32412: Ivan Fratric på Google Project Zero

TV App

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad hantering av cache.

CVE-2023-32408: Adam M.

Ytterligare tack

libxml2

Vi vill tacka OSS-Fuzz och Ned Williamson på Google Project Zero för hjälpen.

Reminders

Vi vill tacka Kirin (@Pwnrin) för hjälpen.

Security

Vi vill tacka James Duffy (mangoSecure) för hjälpen.

Wi-Fi

Vi vill tacka Adam M. för hjälpen.

Uppdaterades 21 december 2023

Wi-Fi Connectivity

Vi vill tacka Adam M. för hjälpen.

Uppdaterades 21 december 2023

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.