Om säkerhetsinnehållet i iOS 15.7.4 och iPadOS 15.7.4

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i iOS 15.7.4 och iPadOS 15.7.4.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

iOS 15.7.4 och iPadOS 15.7.4

Släpptes 27 mars 2023

Accessibility

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kan få åtkomst till information om en användares kontakter

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2023-23541: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

Calendar

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Import av en skadlig kalenderinbjudan kan sprida användarinformation

Beskrivning: Flera valideringsproblem åtgärdades genom förbättrad indatasanering.

CVE-2023-27961: Rıza Sabuncu (@rizasabuncu)

Camera

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app i sandlådeläge kan fastställa vilken app som just nu använder kameran

Beskrivning: Problemet åtgärdades med ytterligare begränsningar för visning av applägen.

CVE-2023-23543: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

CommCenter

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kan leda till oväntad systemavstängning eller skrivning till kernelminne

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2023-27936: Tingting Yin på Tsinghua University

Find My

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2023-23537: Adam M.

Uppdaterades 21 december 2023

FontParser

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av en skadlig bild kan leda till spridning av processminne

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-27956: Ye Zhang på Baidu Security

FontParser

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av en typsnittsfil kan leda till opålitlig kodkörning

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2023-32366: Ye Zhang (@VAR10CK) på Baidu Security

Lades till 21 december 2023

Identity Services

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kan få åtkomst till information om en användares kontakter

Beskrivning: Ett integritetsproblem åtgärdades genom förbättrad redigering av personlig information för loggposter.

CVE-2023-27928: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

ImageIO

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av en fil med skadligt innehåll kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2023-27946: Mickey Jin (@patch1t)

ImageIO

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av en skadlig bild kan leda till spridning av processminne

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2023-23535: Ryuzaki

Kernel

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: en app kan avslöja kernelminnet

Beskrivning: Ett valideringsproblem hanterades genom förbättrad indatasanering.

CVE-2023-28200: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Lades till 1 maj 2023

Kernel

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: en app kan avslöja kernelminnet

Beskrivning: Ett valideringsproblem hanterades genom förbättrad indatasanering.

CVE-2023-27941: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Kernel

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2023-27969: Adam Doupé på ASU SEFCOM

Kernel

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade gränskontroller.

CVE-2023-23536: Félix Poulin-Bélanger och David Pan Ogea

Lades till 1 maj 2023, uppdaterades 21 december 2023

Kernel

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kan orsaka ett dos-angrepp

Beskrivning: Ett problem med heltalsspill åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2023-28185: Pan ZhenPeng på STAR Labs SG Pte. Ltd.

Lades till 21 december 2023

libpthread

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med sammanblandning av typer åtgärdades genom förbättrade kontroller.

CVE-2023-41075: Zweig på Kunlun Lab

Lades till 21 december 2023

Model I/O

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av en fil med skadligt innehåll kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2023-27949: Mickey Jin (@patch1t)

Model I/O

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av en bild kan leda till spridning av processminne

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2023-27950: Mickey Jin (@patch1t)

Lades till 21 december 2023

NetworkExtension

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En användare i en behörig nätverksposition kanske kan förfalska en VPN-server som är konfigurerad med endast EAP-autentisering på en enhet

Beskrivning: Problemet har åtgärdats genom förbättrad autentisering.

CVE-2023-28182: Zhuowei Zhang

Shortcuts

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En genväg kan använda känsliga data med vissa åtgärder utan att tillfråga användaren

Beskrivning: Problemet har åtgärdats med ytterligare behörighetskontroller.

CVE-2023-27963: Jubaer Alnazi Jabin på TRS Group Of Companies, samt Wenchao Li och Xiaolong Bai på Alibaba Group

WebKit

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En webbplats kan spåra känslig användarinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom att ta bort information om ursprung.

WebKit Bugzilla: 250837
CVE-2023-27954: En anonym forskare

WebKit

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats aktivt.

Beskrivning: Ett problem med sammanblandning av typer åtgärdades genom förbättrade kontroller.

WebKit Bugzilla: 251944
CVE-2023-23529: En anonym forskare

WebKit

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades med förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 250429
CVE-2023-28198: Hazbinhotel i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Lades till 21 december 2023

WebKit PDF

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: Bearbetning av webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med sammanblandning av typer åtgärdades genom förbättrade kontroller.

WebKit Bugzilla: 249169
CVE-2023-32358: Anonym i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Lades till 21 december 2023

WebKit Web Inspector

Tillgänglig för: iPhone 6s (alla modeller), iPhone 7 (alla modeller), iPhone SE (1:a generationen), iPad Air 2, iPad mini (4:e generationen) och iPod touch (7:e generationen)

Effekt: En fjärranvändare kunde orsaka ett oväntat programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrad tillståndshantering.

CVE-2023-28201: Dohyun Lee (@l33d0hyun), crixer (@pwning_me) på SSD Labs

Lades till 1 maj 2023

Ytterligare tack

Mail

Vi vill tacka Fabian Ising på FH Münster University of Applied Sciences, Damian Poddebniak på FH Münster University of Applied Sciences, Tobias Kappert på Münster University of Applied Sciences, Christoph Saatjohann på Münster University of Applied Sciences och Sebastian Schinzel på Münster University of Applied Sciences för hjälpen.

Uppdaterades 1 maj 2023

WebKit Web Inspector

Vi vill tacka Dohyun Lee (@l33d0hyun) och crixer (@pwning_me) på SSD Labs för hjälpen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.