Använda spelläget på Mac

Med spelläget prioriteras automatiskt spelprestandan så att du får smidigare och jämnare bildhastigheter och förbättrade svarstider i spelet.

Med spelläget optimeras din spelupplevelse eftersom spelet får högsta prioriterade åtkomst till processorn och grafiken, vilket minskar användningen i bakgrundsuppgifter. Samplingsfrekvensen för Bluetooth fördubblas dessutom, vilket minskar indata- och ljudfördröjningar för trådlösa tillbehör som handkontroller och AirPods.

Aktivera spelläget

Spelläget aktiveras automatiskt när du använder dessa steg för att visa spelet i helskärmsläge:

1. Flytta pekaren över den gröna knappenIngen bildtext till bilden uppe till vänster i spelfönstret.

2. Välj Använd helskärmsläge i menyn som visas.

När du använder helskärmsläget på det här sättet visas menyn SpellägeIngen bildtext till bilden på menyraden. I den här menyn kan du bekräfta att spelläget är aktiverat för spelet.

Avaktivera spelläget

Spelläget avaktiveras automatiskt när du slutar visa spelet i helskärmsläge.

Det går även att stänga av Spelläge medan spelet fortfarande visas i helskärmsläge: Gå till menyn SpellägeIngen bildtext till bilden på menyraden och välj Avaktivera spelläge. Läget förblir avaktiverat för spelet tills du aktiverar det igen, även om du avslutar spelet och öppnar det igen.

I menyn Spelläge visas alternativet Avaktivera spelläge