Om säkerhetsinnehållet i watchOS 9.2

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i watchOS 9.2.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

watchOS 9.2

Släpptes 13 december 2022

Accessibility

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En användare med fysisk åtkomst till en låst Apple Watch kanske kan se användarbilder via hjälpmedelsfunktioner

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade begränsningar.

CVE-2022-46717: Zitong Wu (吴梓桐) från Zhuhai No.1 Middle School(珠海市第一中学)

Lades till 6 juni 2023

Accounts

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En användare kanske kan visa känslig användarinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrat dataskydd.

CVE-2022-42843: Mickey Jin (@patch1t)

AppleAVD

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Tolkning av en videofil med skadligt innehåll kan leda till körning av kernelkod

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-46694: Andrey Labunets och Nikita Tarakanov

AppleMobileFileIntegrity

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kan kringgå inställningar för Integritet

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom att aktivera härdad exekvering.

CVE-2022-42865: Wojciech Reguła (@_r3ggi) från SecuRing

CoreServices

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kan kringgå inställningar för Integritet

Beskrivning: Flera problem åtgärdades genom borttagning av den sårbara koden.

CVE-2022-42859: Mickey Jin (@patch1t), Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

ImageIO

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av en fil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-46693: Mickey Jin (@patch1t)

IOHIDFamily

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-42864: Tommy Muir (@Muirey03)

IOMobileFrameBuffer

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-46690: John Aakerblom (@jaakerblom)

iTunes Store

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En fjärranvändare kanske kan orsaka ett oväntat appavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem förekom i tolkningen av webbadresser. Problemet har åtgärdats genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-42837: En anonym forskare

Kernel

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom ytterligare validering.

CVE-2022-46689: Ian Beer på Google Project Zero

Kernel

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En fjärranvändare kan orsaka körning av kernelkod

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2022-42842: Pattern-f (@pattern_F_) på Ant Security Light-Year Lab

Kernel

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app med rotbehörigheter kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrad minneshantering.

CVE-2022-42845: Adam Doupé från ASU SEFCOM

Kernel

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En angripare med godtycklig läs- och skrivkapacitet kanske kan kringgå pekarautentisering. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats på tidigare versioner av iOS än iOS 15.7.1.

Beskrivning: Problemet hanterades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-48618: Apple

Lades till 9 januari 2024

libxml2

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En fjärranvändare kanske kan orsaka ett oväntat appavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med heltalsspill åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-40303: Maddie Stone på Google Project Zero

libxml2

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En fjärranvändare kanske kan orsaka ett oväntat appavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-40304: Ned Williamson och Nathan Wachholz från Google Project Zero

Preferences

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kanske kan använda opålitliga behörigheter

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-42855: Ivan Fratric på Google Project Zero

Lades till 6 juni 2023

Safari

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Besök på en webbplats med skadligt innehåll i ramar kan leda till att användargränssnittet förfalskas

Beskrivning: Ett problem med omstyrning förekom i hanteringen av webbadresser. Problemet har åtgärdats genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-46695: KirtiKumar Anandrao Ramchandani

Software Update

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En användare kanske kan öka behörigheter

Beskrivning: Det förekom ett åtkomstproblem med privilegierade API-samtal. Problemet åtgärdades genom ytterligare begränsningar.

CVE-2022-42849: Mickey Jin (@patch1t)

Weather

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade begränsningar.

CVE-2022-46703: Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing och en anonym forskare

Lades till 6 juni 2023

Weather

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: En app kanske kan läsa känslig platsinformation

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad hantering av cache.

CVE-2022-42866: En anonym forskare

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Besök på en webbplats med skadligt innehåll kan leda till att adressfältet förfalskas

Beskrivning: Ett problem med omstyrning förekom i hanteringen av webbadresser. Problemet har åtgärdats genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-46705: Hyeon Park (@tree_segment) på Team ApplePIE

Lades till 6 juni 2023

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 245521
CVE-2022-42867: Maddie Stone på Google Project Zero

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med minnesförbrukningen åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 245466
CVE-2022-46691: En anonym forskare

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan kringgå principen för samma ursprung

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 246783
CVE-2022-46692: KirtiKumar Anandrao Ramchandani

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till att processminnet visas

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2022-42852: Hazbinhotel i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

WebKit Bugzilla: 246942
CVE-2022-46696: Samuel Groß på Google V8 Security

WebKit Bugzilla: 247562
CVE-2022-46700: Samuel Groß på Google V8 Security

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan avslöja känslig användarinformation

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2022-46698: Dohyun Lee (@l33d0hyun) på SSD Secure Disclosure Labs & DNSLab, Korea Univ.

WebKit

Tillgängligt för: Apple Watch Series 4 och senare

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 247420
CVE-2022-46699: Samuel Groß på Google V8 Security

WebKit Bugzilla: 244622
CVE-2022-42863: En anonym forskare

Ytterligare tack

Kernel

Vi vill tacka Zweig på Kunlun Lab för hjälpen.

Safari Extensions

Vi vill tacka Oliver Dunk och Christian R. på 1Password för hjälpen.

WebKit

Vi vill tacka en anonym forskare och Scarlet för hjälpen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.