Överför en kopia av dina bilder och videor till iCloud-bilder

Du kan begära att överföra en kopia av dina bilder och videor från Google Foto till iCloud-bilder.

• Bilder och videor som du överför till iCloud-bilder raderas inte från Google Foto.
  • Du behöver inte hämta dina bilder eller videor för att överföra dem. Överföringen sker direkt från Google till iCloud.
  • Överföringsprocessen kan ta mellan ett antal timmar och några dagar, beroende på storleken på bilderna och videorna som överförs.

Den här tjänsten blir tillgänglig för innehavare av Apple-konton i över 240 länder och regioner runt om i världen. Om tjänsten är tillgänglig för ditt konto finns alternativet i Google Takeout.

Den här tjänsten är inte tillgänglig för barnkonton eller konton med hanterade Apple‑ID:n. Du kan inte importera bild- och videodata till iCloud medan Avancerat dataskydd för iCloud är aktiverat för ditt konto.

Före överföring till iCloud-bilder

Om du får ett lagringsfel under överföringen kan du hantera din iCloud-lagring eller lägga till mer lagringsutrymme. När du har tillräckligt med lagringsutrymme ber du om en ny överföring. Vid den ytterligare överföringsbegäran läggs inte dubblerade bild- eller videofiler till i iCloud-bilder.

Filtyper som stöds

• Du kan endast överföra bild- och videofiler till iCloud-bilder. Andra filtyper (till exempel rörliga bilder eller Live Photos eller minnen) överförs inte.
  • Bildfiler av typen JPEG, HEIC, PNG, GIF, TIFF och BMP samt de flesta videofiler av typen MP4 och MOV kan överföras.
  • Bild- och videofiler som inte kan överföras till iCloud-bilder, bland annat RAW-filer, överförs till iCloud Drive.

Bilder och videor överförs i samma upplösning som kan exporteras från Google.

Så här överför du dina bilder och videor från Google Foto till iCloud-bilder

1. Gå till Google Takeout
  2. Följ anvisningarna för att påbörja en export från Google Foto.
  3. Välj ”Apple – iCloud-bilder” som destination för överföringen och logga in med ditt Apple‑ID.
  4. Tryck på Tillåt för att dela behörighet med Google att lägga till bilder och videor på iCloud.

Du kan kontrollera statusen för eller avbryta överföringen på Apples sida Data och integritet

När du påbörjar en överföring och när en överföring är klar skickar Apple e-postmeddelanden till e-postadresserna som är kopplade till ditt Apple‑ID-konto.

När överföringen är klar

• Du får ett bekräftelsemeddelande från Apple om att din överföring är slutförd.
  • Dina bilder och videor visas i appen Bilder i ett album som heter Import från Google med överföringsdatumet.
  • Om några av dina bilder eller videor saknas i iCloud-bilder tittar du i iCloud Drive efter en mapp som heter Import från Google med överföringsdatumet.
  • Tillsammans med den ursprungliga bild- eller videofilen överförs även tillhörande metadata (bland annat filnamn, beskrivning, filtyp och plats).
  • Om du stänger av iCloud-bilder under importen avbryts överföringen och endast de bilder och videor som redan har överförts visas i appen Bilder. Om du vill överföra resten av ditt bildbibliotek aktiverar du iCloud-bilder igen och gör en ny överföringsbegäran.
  • Det kan ta ett tag efter notisen från Google om att överföringen har slutförts tills att du får ett bekräftelsemeddelande från Apple.

Överföra en kopia av din samling med iCloud-bilder till en annan tjänst

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.