Använda eSIM när du reser utomlands med din iPhone

Läs om alternativen och fördelarna med att använda eSIM när du reser utomlands.

Läs mer om fördelarna med eSIM när du reser

• eSIM är säkrare än ett fysiskt SIM-kort eftersom det inte kan tas bort om din iPhone försvinner eller blir stulen.

• Med eSIM behöver du inte skaffa, bära och byta fysiska SIM-kort (som också kan försvinna) eller vänta på att de kommer med posten.

• Du kan ha två eSIM aktiva på iPhone-modeller som stöds samtidigt. Detta kan till exempel omfatta ett eSIM för ditt hem och ett annat eSIM för platsen du besöker.

• Du kan byta vilket av dina lagrade eSIM som är aktivt genom att helt enkelt ändra dina val i Inställningar. Det här kan vara användbart om du regelbundet reser till samma platser.

Det här behöver du

Läs mer om eSIM på iPhone

eSIM på iPhone erbjuds inte i Fastlandskina. I Hongkong och Macao har vissa iPhone-modeller eSIM. Läs om hur du använder dubbla sim-kort med två nano-sim-kort i Fastlandskina, Hongkong och Macao. För resenärer som besöker Fastlandskina och som vill använda ett eSIM för förbetalda dataabonnemang, erbjuds sådana av många världsomspännande tjänsteleverantörer.

Internationell roaming med din befintliga operatör

• Operatörer kan inkludera internationell roaming i utvalda dataabonnemang utan extra avgifter.

• Alternativt kan din operatör erbjuda prisvärda respass eller abonnemang som du kan köpa i förväg och använda på din destination.

• Internationell roaming med ett eSIM fungerar på samma sätt som roaming med ett fysiskt SIM.

• Din operatör kan också erbjuda möjligheten att hantera ditt eSIM-abonnemang digitalt och lägga till mer data efter behov.

• Kontakta din operatör om du vill veta mer.

Läs mer om alternativ för mobildataroaming för resor utomlands

Köpa ett eSIM från en lokal operatör i landet eller regionen du besöker

Köpa ett förbetalt data-eSIM från en världsomspännande servicepartner

• Många globala servicepartner erbjuder förbetalda dataabonnemang. Med dessa abonnemang kan du hålla kontakten i över 190 länder och regioner när du reser. Operatörer erbjuder abonnemang som skiljer sig åt med mängden data och varaktighet. Du kan också köpa ett abonnemang innan du reser.

• Appar som erbjuder endast data eSIM-planer är tillgängliga på App Store på din iPhone.

• Medan du är utomlands kan du använda ett eSIM för endast data som din sekundära linje och ha två aktiva eSIM-abonnemang på iPhone-modeller som stöds.

• Funktionerna på din primära linje kommer att fortsätta att fungera när du lägger till ett eSIM för endast mobildata. Du kan till exempel behålla din primära linje för ditt hem och konfigurera ett eSIM-abonnemang för endast data som sekundär linje när du reser.

• Gå till Inställningar > mobilnät > mobildata för att välja datalinje. Du kan fortsätta att använda FaceTime, iMessage och andra appar för att ringa VoIP-samtal eller skicka meddelanden medan du reser.

• Du kan också aktivera och inaktivera dataroaming på din hemlinje i Inställningar > Mobilnät > Mobildata. Operatörsavgifter kan tillkomma.

Om du har köpt en iPhone 14-modell eller senare i USA men kommer att använda den medan du bor i ett annat land eller en annan region

* iPhone 14-modeller och senare som endast har eSIM kan aktiveras utan ett wifi-nätverk.