Använda Wi-Fi 6E-nätverk med Apple-enheter

Wi-Fi 6E använder det trådlösa 6 GHz-bandet för att möjliggöra snabbare och mer tillförlitliga trådlösa anslutningar på enheter som stöds. Så här får du bästa trådlösa prestanda när du använder Wi-Fi 6E med en Apple-enhet.

Vad du behöver för att använda Wi-Fi 6E

För att ansluta till ett Wi-Fi 6E-nätverk behöver du en av följande Apple-enheter:

• MacBook Air (15 tum, M3, 2024)

• MacBook Air (13 tum, M3, 2024)

• iMac (24 tum, 2023)

• MacBook Pro (14 tum, nov 2023) eller MacBook Pro (16 tum, nov 2023)

• MacBook Pro (14 tum, 2023) eller MacBook Pro (16 tum, 2023)

• Mac mini (2023)

• Mac Studio (2023)

• Mac Pro (2023)

• iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max

• iPad Pro 11 tum (4:e generationen) eller iPad Pro 12,9 tum (6:e generationen)

Om du vill skapa ett Wi-Fi 6E-nätverk behöver du en Wi-Fi-router eller åtkomstpunkt som stöder Wi-Fi 6E och som även har dess 2,4 GHz- eller 5 GHz-band aktiverade, helst med ett enda nätverksnamn (SSID) på alla band.

Om Wi-Fi 6E-nätverk med begränsad kompatibilitet

För att få bästa prestanda med Apple-enheter bör wifi-routern som tillhandahåller nätverket använda ett enda nätverksnamn över alla dess trådlösa band: 2,4 GHz-bandet, 5 GHz-bandet och Wi-Fi 6E-nätverkets 6 GHz-band.

Om routern inte använder samma namn för alla band identifierar din enhet att nätverket har begränsad kompatibilitet. Den hittar sedan namnet på motsvarande 5 GHz-nätverk och frågar om du vill ansluta till det för bättre kompatibilitet.

• Om du väljer OK eller Anslut ansluter din enhet till 5 GHz-nätverket utan fördelarna med Wi-Fi 6E.

• Om du väljer Inte nu fortsätter enheten att använda Wi-Fi 6E-nätverket, men din övergripande upplevelse av vissa aktiviteter via nätverket kanske inte blir som förväntat.

Varning! Vill du också gå med i WiFi-5G?

iPad

Ingen bildtext för denna bild

Mac

Om du är administratör för wifi-routern kan du använda dess konfigurationswebbsida eller -app för att redigera namnet på varje band så att alla band får samma namn. Enheten kan då ansluta till Wi-Fi 6E-nätverket igen med fullständig kompatibilitet. Mer information om nätverksnamn och andra inställningar hittar du i rekommenderade inställningar för wifi-routrar och åtkomstpunkter.

Så här stänger du av Wi-Fi 6E-läget på din enhet

Om du upplever andra problem med användning av Wi-Fi 6E-nätverk som använder ett enda nätverksnamn enligt rekommendationen, kan du stänga av Wi-Fi 6E-läget när du är ansluten till det nätverket. Din enhet kommer då inte längre att använda det nätverkets 6 GHz-band. Användning av Wi-Fi 6E i andra nätverk påverkas inte.

Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Wi-Fi.

2. Klicka på knappen Detaljer bredvid namnet på Wi-Fi 6E-nätverket som du är ansluten till.

3. Välj Av i popupmenyn bredvid Wi-Fi 6E-läge.

iPad

1. Gå till Inställningar > Wi-Fi.

2. Tryck på namnet på Wi-Fi 6E-nätverket du är ansluten till.

3. Tryck på Wi-Fi 6E-läge och tryck sedan på Av.

Wi-Fi 6E är inte tillgängligt i Fastlandskina. I Japan krävs iOS 16.2 eller senare eller macOS 13.2 eller senare för att använda Wi-Fi 6E.