Använda appen Djup på Apple Watch Ultra

Läs om hur du mäter vattentemperatur, tidslängd och djup ner till 40 meter med appen Djup på Apple Watch Ultra vid undervattensaktiviteter.

Vid undervattensaktiviteter som snorkling, undervattenssimning i en bassäng och fridykning på grunt vatten kan appen Djup visa dig tidslängd, djup och vattentemperatur samt maxdjup under tiden du har varit under vatten.

Undervattensaktiviteter är riskabla. Appen Djup är inte någon dykdator och tillhandahåller inte information om dekompressionstopp, gasanalys eller andra sportdykningsfunktioner. Om du använder Apple Watch Ultra i situationer där fel på enheten skulle kunna leda till dödsfall, personskada eller allvarlig miljöskada ska du alltid använda en andra djupmätare och timer/klocka. Kontrollera att din Apple Watch Ultra inte har några sprickor eller andra skador innan du dyker.

Öppna appen Djup

Appen Djup kan öppnas automatiskt när din Apple Watch Ultra hamnar under vatten eller så kan du påbörja ett pass manuellt genom att öppna appen eller trycka på åtgärdsknappen

När du ställer in din Apple Watch Ultra kan du välja om appen Djup ska öppnas automatiskt. Så här ändrar du detta senare:

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch Ultra.

2. Tryck på Allmänt och sedan på Starta automatiskt.

3. Titta under När den är under vatten och välj ett alternativ. Om du väljer att inte aktivera kommer din klocka att stanna kvar på urtavlan och komplikationer som djup och vattentemperatur uppdateras inte. Om du väljer Vald app öppnas den undervattenskompatibla appen du väljer automatiskt när klockan är under vatten. Om du väljer Behåll på urtavlan kommer din klocka att vara kvar på urtavlan och komplikationer fortsätter att uppdateras.

Du kan också ändra vilka måttenheter som används i appen Djup:

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch Ultra.

2. Tryck på Djup.

3. Välj Fot eller Meter för djup och Fahrenheit eller Celsius för temperatur.

watchos-9-apple-watch-ultra-settings-depth-feet-selected

Påbörja och avsluta ett pass med appen Djup

Appen Djup öppnas och startar ett pass när din Apple Watch Ultra sänks ned minst en meter i vatten. Om du inte har ställt in appen så att den öppnas automatiskt startar du ett pass genom att trycka på appen Djup eller på åtgärdsknappen om du har konfigurerat den för att öppna appen Djup.

När appen Djup öppnas aktiveras Undervattenslås Om du vill registrera ett träningspass, till exempel simning i öppet vatten, öppnar du appen Träning och börjar träna innan du sänker ned din Apple Watch Ultra i vatten.

När du är klar stänger du av Undervattenslås genom att hålla ned Digital Crown och avslutar passet. Skärmen bli upplåst och en serie toner spelas för att avlägsna eventuellt vatten som är kvar i klockans högtalare.

Apple Watch Ultra är utformad för att uppfylla kraven i EN13319. Appen Djup fungerar ned till ett maxdjup på 40 meter. Längre ned blir skärmen gul och vissa funktioner på din Apple Watch Ultra kan sluta fungera eller fungerar periodvis. Djupsensorn på Apple Watch Ultra har en felmarginal på plus eller minus en meter.

Läs mer om att dyka med Apple Watch Ultra

• Följ alltid alla riktlinjer som hör samman med certifieringar och utbildning som du har fått när du sportdyker. Använd alltid en andra djupmätare och timer/klocka samt dekompressiontabeller.

• Magneter i alla Apple Watch-modeller kan påverka noggrannheten hos en extern kompass. Om du använder en annan kompass vid aktiviteter som dykning, vandring eller navigering ska du hålla den åtskild från din Apple Watch när du läser av den externa kompassen.

• Apple Watch Ultra bör endast användas av utbildade dykare vid sportdykning ned till 40 meter. Följ alltid säkerhetsföreskrifter för dykning och dyk aldrig ensam. Kontrollera funktionaliteten regelbundet under en dykning. Stig upp på ett säkert sätt om det verkar vara något fel på utrustningen. Alla dykningar medför alltid risk för tryckfallssjuka. Sök omedelbart vård om du tror att du drabbats av tryckfallssjuka.

• Apple Watch Ultra och djupsensorn är kompatibla med tredjepartsappar som kan fungera som dykdator vid sportdykning ned till 40 meter. Läs och följ alla anvisningar och varningar från tredjepartsapparna som du använder för att minska risken för allvarlig skada eller dödsfall.

• När du kommer upp efter en dykning visaren konsoliderad dyksammanfattning i appen Djup hur länge du varit under vatten, maxdjup och intervallet på vattentemperaturen. När du stänger sammanfattningen i appen Djup kan du se informationen om vattentemperatur och djup i appen Hälsa, men inte de andra mätvärdena.

• Mer information finns i Mäta undervattenstemperatur, tidslängd och djup på Apple Watch Ultra i Apple Watch Ultra Användarhandbok.

• Om du vill kontrollera att djupmätaren och tätningarna på din Apple Watch Ultra fungerar korrekt kan du få ett djup- och vattentäthetstest från Apple.