Om säkerhetsinnehållet i macOS Monterey 12.4

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i macOS Monterey 12.4.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

macOS Monterey 12.4

Släpptes 16 maj 2022

AMD

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-26772: En anonym forskare

AMD

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2022-26741: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26742: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26749: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26750: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26752: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26753: ABC Research s.r.o

CVE-2022-26754: ABC Research s.r.o

apache

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Flera problem i Apache

Beskrivning: Flera problem åtgärdades genom att uppdatera apache till version 2.4.53.

CVE-2021-44224

CVE-2021-44790

CVE-2022-22719

CVE-2022-22720

CVE-2022-22721

AppleGraphicsControl

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26751: Michael DePlante (@izobashi) på Trend Micro Zero Day Initiative

AppleMobileFileIntegrity

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En användare kan visa känslig användarinformation

Beskrivning: Ett problem med hantering av miljövariabler åtgärdades med förbättrad validering.

CVE-2022-26707: Wojciech Reguła (@_r3ggi) från SecuRing

Lades till 6 juli 2022

AppleScript

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av en AppleScript-binärfil med skadligt innehåll kan leda till oväntat appavslut eller till att processminnet avslöjas

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26697: Qi Sun och Robert Ai på Trend Micro

AppleScript

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av en AppleScript-binärfil med skadligt innehåll kan leda till oväntat appavslut eller till att processminnet avslöjas

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2022-26698: Qi Sun från Trend Micro, Ye Zhang (@co0py_Cat) från Baidu Security

Uppdaterades 6 juli 2022

AVEVideoEncoder

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2022-26736: En anonym forskare

CVE-2022-26737: En anonym forskare

CVE-2022-26738: En anonym forskare

CVE-2022-26739: En anonym forskare

CVE-2022-26740: En anonym forskare

Bluetooth

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan få obehörig åtkomst till Bluetooth

Beskrivning: Ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade kontroller.

CVE-2022-32783: Jon Thompson från Evolve (Des Moines, IA)

Lades till 6 juli 2022

Contacts

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Ett insticksprogram kanske kan ärva programmets behörigheter och komma åt användardata

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-26694: Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing

CVMS

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kan tillskansa sig rotbehörighet

Beskrivning: Ett minnesinitieringsfel åtgärdades.

CVE-2022-26721: Yonghwi Jin (@jinmo123) på Theori

CVE-2022-26722: Yonghwi Jin (@jinmo123) på Theori

DriverKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Ett skadligt program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett problem med dataåtkomst utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2022-26763: Linus Henze på Pinauten GmbH (pinauten.de)

FaceTime

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app med rotbehörighet kan ha tillgång till privat information

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom att aktivera härdad exekvering.

CVE-2022-32781: Wojciech Reguła (@_r3ggi) från SecuRing

Lades till 6 juli 2022

ImageIO

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En fjärrangripare kunde orsaka ett oväntat programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med heltalsspill åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26711: Actae0n på Blacksun Hackers Club som arbetar med Trend Micro Zero Day Initiative

ImageIO

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bildplatsinformation kan finnas kvar efter att den har tagits bort med Preview Inspector

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-26725: Andrew Williams och Avi Drissman på Google

Intel Graphics Driver

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2022-26720: Liu Long på Ant Security Light-Year Lab

Intel Graphics Driver

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26769: Antonio Zekic (@antoniozekic)

Intel Graphics Driver

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26770: Liu Long på Ant Security Light-Year Lab

Intel Graphics Driver

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26748: Jeonghoon Shin på Theori i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Intel Graphics Driver

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26756: Jack Dates på RET2 Systems Inc

IOKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad låsning.

CVE-2022-26701: chenyuwang (@mzzzz__) på Tencent Security Xuanwu Lab

IOMobileFrameBuffer

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-26768: En anonym forskare

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Ett skadligt program kan leda till oväntade förändringar av minnet som delas mellan processer

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-26758: En anonym forskare

Lades till 31 oktober 2023

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En angripare som redan har uppnått körning av kod i macOS Återställning kan eskalera till kernelbehörighet

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2022-26743: Jordy Zomer (@pwningsystems)

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2022-26714: Peter Nguyễn Vũ Hoàng (@peternguyen14) på STAR Labs (@starlabs_sg)

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2022-26757: Ned Williamson på Google Project Zero

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En angripare som redan har uppnått körning av kernel-kod kan kringgå kärnminnesbegränsningar

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2022-26764: Linus Henze på Pinauten GmbH (pinauten.de)

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En angripare med godtycklig läs- och skrivkapacitet kan kringgå pekarautentisering

Beskrivning: ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-26765: Linus Henze på Pinauten GmbH (pinauten.de)

LaunchServices

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En process i sandlådeläge kan kringgå sandlådebegränsningarna

Beskrivning: Ett åtkomstproblem åtgärdades med ytterligare sandlådebegränsningar för tredjepartsprogram.

CVE-2022-26706: Arsenii Kostromin (0x3c3e), Jonathan Bar Or från Microsoft

Uppdaterades 6 juli 2022

LaunchServices

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kan kringgå integritetsinställningar

Beskrivning: Problemet har åtgärdats med ytterligare behörighetskontroller.

CVE-2022-26767: Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing

Libinfo

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan kringgå inställningar för Integritet

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-32882: Zhipeng Huo (@R3dF09) och Yuebin Sun (@yuebinsun2020) från Tencent Security Xuanwu Lab

Lades till 16 september 2022

libresolv

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En fjärrangripare kan orsaka ett dos-angrepp

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-32790: Max Shavrick (@_mxms) på Googles säkerhetsteam

Lades till 21 juni 2022

libresolv

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En angripare kan orsaka oväntade programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-26776: Zubair Ashraf på Crowdstrike, Max Shavrick (@_mxms) på Googles säkerhetsteam

CVE-2022-26708: Max Shavrick (@_mxms) på Googles säkerhetsteam

libresolv

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En angripare kan orsaka oväntade programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med heltalsspill åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26775: Max Shavrick (@_mxms) på Googles säkerhetsteam

LibreSSL

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av ett skadligt certifikat kan leda till att åtkomst till tjänsten nekas

Beskrivning: Ett problem med överbelastningsangrepp (DoS) åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-0778

libxml2

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En fjärrangripare kunde orsaka ett oväntat programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2022-23308

Login Window

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En person med fysisk åtkomst till en Mac-dator kan kringgå inloggningsfönstret

Beskrivning: Ett överensstämmelseproblem åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-48575: Paul Walker på Bury och Nathaniel Ekoniak på Ennate Technologies

Lades till 31 oktober 2023

OpenSSL

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Om du bearbetar ett certifikat med skadligt innehåll kan det leda till att tjänsten nekas

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-0778

PackageKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan få högre behörighet

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-32794: Mickey Jin (@patch1t)

Lades till 4 oktober 2022

PackageKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan få högre behörighet

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-22617: Mickey Jin (@patch1t)

Lades till 6 juli 2022

PackageKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom borttagning av den sårbara koden.

CVE-2022-26712: Mickey Jin (@patch1t)

PackageKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade behörigheter.

CVE-2022-26727: Mickey Jin (@patch1t)

Photo Booth

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app med rotbehörighet kan ha tillgång till privat information

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom att aktivera härdad exekvering.

CVE-2022-32782: Wojciech Reguła (@_r3ggi) från SecuRing

Lades till 6 juli 2022

Preview

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Ett insticksprogram kanske kan ärva programmets behörigheter och komma åt användardata

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-26693: Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing

Printing

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kan kringgå integritetsinställningar

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom borttagning av den sårbara koden.

CVE-2022-26746: @gorelics

Safari Private Browsing

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig webbplats kan spåra användare som använder privat surfning i Safari

Beskrivning: Ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-26731: En anonym forskare

Security

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kanske kan kringgå signaturvalidering

Beskrivning: Ett problem med att analysera certifikat åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-26766: Linus Henze på Pinauten GmbH (pinauten.de)

SMB

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan få högre behörighet

Beskrivning: Ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2022-26715: Peter Nguyễn Vũ Hoàng på STAR Labs

SMB

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan få högre behörighet

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26718: Peter Nguyễn Vũ Hoàng på STAR Labs

SMB

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Montering av en skadligt utformad Samba-nätverksresurs kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2022-26723: Felix Poulin-Belanger

SoftwareUpdate

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Ett program med skadligt innehåll kan få tillgång till begränsade filer

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade behörigheter.

CVE-2022-26728: Mickey Jin (@patch1t)

Spotlight

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan få högre behörighet

Beskrivning: Ett valideringsproblem förekom i hanteringen av symlänkar och åtgärdades genom förbättrad validering av symlänkar.

CVE-2022-26704: Gergely Kalman (@gergely_kalman) och Joshua Mason på Mandiant

Uppdaterades 31 oktober 2023

System Preferences

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan skapa symlänkar till skyddade delar av disken

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad validering av symlänkar.

CVE-2022-42857: Mickey Jin (@patch1t)

Lades till 31 oktober 2023

TCC

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan registrera en användares skärm

Beskrivning: Problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-26726: Antonio Cheong Yu Xuan på YCISCQ

Uppdaterades 11 maj 2023

Tcl

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Ett program med skadligt innehåll kan bryta sig ut från sin sandlåda

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad sanering av miljön.

CVE-2022-26755: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Terminal

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En process i sandlådeläge kan kringgå sandlådebegränsningarna

Beskrivning: Problemet åtgärdades genom förbättrad sanering av miljön.

CVE-2022-26696: Ron Waisberg, en anonym forskare, Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing och Ron Hass (@ronhass7) på Perception Point

Lades till 16 september 2022, uppdaterades 31 oktober 2023

WebKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 238178
CVE-2022-26700: Ryuzaki

WebKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett uaf-fel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 236950
CVE-2022-26709: Chijin Zhou på ShuiMuYuLin Ltd och Tsinghua wingtecher lab

WebKit Bugzilla: 237475
CVE-2022-26710: Chijin Zhou på ShuiMuYuLin Ltd och Tsinghua wingtecher lab

WebKit Bugzilla: 238171
CVE-2022-26717: Jeonghoon Shin på Theori

WebKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 238183
CVE-2022-26716: SorryMybad (@S0rryMybad) på Kunlun Lab

WebKit Bugzilla: 238699
CVE-2022-26719: Dongzhuo Zhao som arbetar med ADLab på Venustech

WebRTC

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Förhandsvisning av hur du ser ut på video i ett webRTC-samtal kan avbrytas om användaren svarar på ett telefonsamtal

Beskrivning: Ett logiskt problem i hanteringen av samtidiga medier åtgärdades med förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 237524
CVE-2022-22677: En anonym forskare

Wi-Fi

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En skadlig app kan leda till att begränsat minne avslöjas

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2022-26745: Scarlet Raine

Uppdaterades 6 juli 2022

Wi-Fi

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2022-26761: Wang Yu på Cyberserval

Wi-Fi

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Ett skadligt program kan köra opålitlig kod med systembehörighet

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2022-26762: Wang Yu på Cyberserval

zip

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av en skadlig fil kan leda till att åtkomsten till tjänsten nekas

Beskrivning: Ett problem med tjänster som nekades åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-0530

zlib

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En angripare kan orsaka oväntade programavslut eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2018-25032: Tavis Ormandy

zsh

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En fjärrangripare kan orsaka körning av opålitlig kod

Beskrivning: Problemet åtgärdades med hjälp av en uppdatering av zsh till version 5.8.1.

CVE-2021-45444

Ytterligare tack

AppleMobileFileIntegrity

Vi vill tacka Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing för hjälpen.

Bluetooth

Vi vill tacka Jann Horn på Project Zero för hjälpen.

Kalender

Vi vill tacka Eugene Lim på Government Technology Agency i Singapore för hjälpen.

FaceTime

Vi vill tacka Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing för hjälpen.

FileVault

Vi vill tacka Benjamin Adolphi på Promon Germany GmbH för hjälpen.

Login Window

Vi vill tacka Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security för hjälpen.

Photo Booth

Vi vill tacka Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing för hjälpen.

Systeminställningar

Vi vill tacka Mohammad Tausif Siddiqui (@toshsiddiqui), Victor Grinchik (grinchik.com), och en anonym forskare för hjälpen.

Uppdaterades 31 oktober 2023

WebKit

Vi vill tacka James Lee och en anonym forskare för hjälpen.

Uppdaterades 25 maj 2022

Wi-Fi

Vi vill tacka Dana Morrison för hjälpen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.