Använda Face ID när du har på dig munskydd på iPhone 12 och senare

Med iOS 15.4 och senare kan du använda Face ID med munskydd för att låsa upp din iPhone när du har på dig munskydd.

Face ID med munskydd kan analysera dina unika egenskaper runt ögonen om du har på dig ett munskydd eller eventuellt andra plagg som täcker ansiktet. Du kan fortfarande använda Face ID för att autentisera appar, låsa upp din iPhone och använda Apple Pay när du använder Face ID med munskydd.

Den här funktionen är tillgänglig på iPhone 12 och senare med iOS 15.4 och senare.

Så här ställer du in Face ID för att fungera med munskydd

1. Se till att din iPhone har iOS 15.4 eller senare.

2. Öppna Inställningar och tryck på Face ID och lösenkod.

3. Rulla nedåt och slå på Face ID med munskydd.

Om du använder iPhone 12 eller senare och iOS 15.4 eller senare finns det ett alternativ för att slå på Face ID med munskydd på sidan Face ID och lösenkod i Inställningar.
  4. Tryck på Använd Face ID med munskydd när du uppmanas till det. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in Face ID med hjälp av samma process för ansiktsskanning.

Du kan också låsa upp din iPhone med din Apple Watch när du har på dig en ansiktsmask.

Det är inte säkert att din iPhone låser upp om du har munskyddet för högt upp eller för nära ögonen. Den här funktionen kräver att dina ögon syns.

Du kan inte använda Face ID i liggande läge när du har på dig munskydd.

Så här använder du Face ID när du har på dig glasögon och munskydd

Om du använder glasögon kan du förbättra exaktheten för Face ID med munskydd genom att ställa in den med glasögonen på. Du kan göra detta när du ställer in Face ID för första gången eller senare. Du kan lägga till upp till fyra olika glasögon med Face ID.

1. Öppna appen Inställningar och tryck på Face ID och lösenkod.

2. Rulla ned och tryck på Lägg till glasögon.

3. Tryck på Fortsätt när du uppmanas till det, och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Dina ögon och området runt ögonen måste synas tydligt för att du ska kunna använda Face ID med munskydd. Face ID med munskydd fungerar inte med solglasögon.