Om Kommunikationssäkerhet på barnets Apple-enhet

Om ditt barn tar emot eller försöker skicka bilder eller videor som kan ha lättklätt innehåll får hen en varning från Kommunikationssäkerhet, alternativ för att skydda sig och användbara resurser.

Kommunikationssäkerhet bidrar till att skydda ditt barn från att få se eller dela bilder eller videor som innehåller lättklätt innehåll.

• Om Kommunikationssäkerhet upptäcker att ett barn tar emot eller försöker skicka en bild eller video av den här typen gör appen bilden eller videon suddig innan barnet kan visa den på sin enhet.

• Kommunikationssäkerhet erbjuder också vägledning och åldersanpassade resurser så att barnet ska kunna fatta ett säkert beslut. Barnet kan bland annat välja att kontakta någon som hen litar på.

Maskininlärning på enheten används i Kommunikationssäkerhet för att analysera bild- och videobilagor och fastställa om en bild eller video verkar ha lättklätt innehåll. Eftersom bilderna och videorna analyseras på ditt barns enhet får Apple ingen indikation på att lättklätt innehåll upptäckts och får därför inte heller åtkomst till bilderna eller videorna.

Uppdatera alla enheter i din familjedelningsgrupp till den senaste mjukvaruversionen innan du ändrar dina inställningar för kommunikationssäkerhet för att se till att dina inställningar för kommunikationssäkerhet synkroniseras mellan olika enheter.

För Kommunikationssäkerhet i Meddelanden krävs iOS 15.2 eller senare, iPadOS 15.2 eller senare, watchOS 9 eller senare eller macOS Monterey 12.1 eller senare. Kommunikationssäkerhet i andra appar finns från iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 och macOS Sonoma. Uppdatera barnets enhet till den senaste mjukvaran för att få en komplett uppsättning skydd.

Kommunikationssäkerhet är tillgängligt för barnkonton som är inloggade med sitt Apple‑ID och ingår i en familjedelningsgrupp.

Aktivera eller inaktivera Kommunikationssäkerhet i inställningarna för Skärmtid

Kommunikationssäkerhet är som standard aktiverat från och med iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 och macOS Sonoma. Du kan justera inställningen för Kommunikationssäkerhet för ditt barns konto i inställningarna för Skärmtid.

1. Öppna inställningarna för Skärmtid:

• iPhone eller iPad: Gå till Inställningar > Skärmtid.

• Mac: Gå till Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Skärmtid.

2. Markera namnet på ett barn i din familjegrupp.

3. Välj Kommunikationssäkerhet.

4. Aktivera eller inaktivera Leta efter känsliga bilder. Du kan behöva ange enhetens lösenord för Skärmtid.

Aktivera Kommunikationssäkerhet i Inställningar på iPhone för att upptäcka bilder eller videor med lättklätt innehåll på barnets enhet.

Varje gång ditt barn uppdaterar en enhet som är inloggad med barnets Apple‑ID till iOS 17, iPadOS 17 eller macOS Sonoma för första gången, aktiveras Kommunikationssäkerhet igen för barnets alla enheter.

Om Kommunikationssäkerhet upptäcker en bild som verkar ha lättklätt innehåll

Kommunikationssäkerhet kan upptäcka bilder och videor med lättklätt innehåll i följande appar och tjänster:

• På ditt barns iPhone eller iPad: Meddelanden, AirDrop, kontaktaffischer i appen Telefon och appen Kontakter, FaceTime-videomeddelanden och när ditt barn väljer en bild eller video för att dela den i vissa tredjepartsappar.

• På ditt barns Mac: Meddelanden och när ditt barn väljer en bild eller video för att dela den i vissa tredjepartsappar.

• På ditt barns Apple Watch: Meddelanden, kontaktaffischer i appen Telefon och appen Kontakter och FaceTime-videomeddelanden.

Om Kommunikationssäkerhet fastställer att en bild eller video som ditt barn har tagit emot eller ska skicka verkar ha lättklätt innehåll, gör appen bilden eller videon suddig, visar en varning om att den kan vara känslig och erbjuder sätt att få hjälp.

Sätt att få hjälp

Kommunikationssäkerhet erbjuder barnet flera sätt att få hjälp, bland annat att lämna konversationen, blockera kontakten, lämna ett gruppmeddelande och komma åt säkerhetsresurser online, och försäkrar barnet om att det är okej om hen inte vill se bilden eller videon eller fortsätta konversationen.

När Kommunikationssäkerhet upptäcker en bild eller video som kan ha lättklätt innehåll gör appen bilden eller videon suddig innan ditt barn får se den.

Skicka meddelande till någon hen litar på

Barnet kan som en extra försiktighetsåtgärd skicka ett meddelande om bilden eller videon till en vuxen som hen litar på. Om barnet är under 13 år får barnet en uppmaning från Kommunikationssäkerhet om att inleda en konversation med en förälder eller vårdnadshavare.

När Kommunikationssäkerhet upptäcker innehåll som kan ha lättklätt innehåll uppmanas ditt barn att inleda en konversation med en förälder eller vårdnadshavare.

Om barnet väljer att visa eller skicka en bild eller video som har lättklätt innehåll

Om barnet väljer att visa eller skicka bilden eller videon bekräftar Kommunikationssäkerhet att hen är säker på att hen vill göra det och föreslår alternativ. Barnet försäkras återigen om att det är okej att inte delta och att mer hjälp finns tillgänglig.

Om ditt barn väljer att visa eller skicka innehåll som kan ha lättklätt innehåll kontrollerar Kommunikationssäkerhet att hen är säker på sitt val.Kommunikationssäkerhet kontrollerar att barnet fattar ett beslut som hen känner sig trygg med.

Om Varning för känsligt innehåll

Du kan också aktivera Varning för känsligt innehåll på dina Apple-enheter för att slippa ta emot oönskade bilder eller videor med lättklätt innehåll.

Läs mer om Varning för känsligt innehåll

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.