Kopiera och översätta text från bilder på din iPhone eller iPad

Du kan använda Livetext för att kopiera text i foton eller videor, översätta språk, ringa ett samtal och mer.

Använda Livetext för att hämta information från foton, videor och bilder

Livetext känner igen information i dina foton, videor och bilder som du hittar online. Det betyder att du kan ringa ett samtal, skicka ett e-postmeddelande eller söka upp vägbeskrivningar med ett tryck. Du kan även använda Livetext i appen Kamera eller när du använder kameran i appar som Anteckningar eller Påminnelser – rikta kameran mot ett foto eller en bild med text och tryck sedan på Livetext-knappen Knappen Identifiera text.

Aktivera Livetext för alla språk som stöds genom att:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Allmänt.
  3. Tryck på Språk och region och aktivera Livetext.

Du behöver ha en iPhone XS, iPhone XR eller senare med iOS 15 eller senare för att kunna använda Livetext.

Livetext är även tillgängligt för iPad Pro, 12,9 tum (3:e generationen eller senare), iPad Pro 11 tum (alla modeller), iPad Air (3:e generationen eller senare), iPad (8:e generationen eller senare) och iPad mini (5:e generationen eller senare) med iPadOS 15.1 eller senare.

För att använda Livetext för video behöver du iOS 16 eller senare eller iPadOS 16 eller senare.

Text som är markerad på en bild av en poster om en Kattadoptionsdag för att visa Livetext-knappen

Kopiera text på ett foto, i en video eller i en bild

1. Öppna appen Bilder och välj ett foto eller en video eller välj en bild online.
  2. Tryck och håll ned ett ord och flytta grippunkterna för att justera markeringen. Om texten finns i en video pausar du videon först.
  3. Tryck på Kopiera. Tryck på Markera allt för att markera all text på en bild.

När du har kopierat texten kan du klistra in den i en annan app eller dela den med någon. Välj ett foto eller en bild och tryck sedan på Livetext-knappen Knappen Identifiera text längst ned till höger på bilden för att markera all text på ett foto eller en bild.

I iOS 16 och senare kan du också isolera motivet i ett foto och kopiera eller dela det via appar som Meddelanden eller Mail.

Alternativen att ringa samtal och skicka e-postmeddelanden med Livetext på iPhone

Ringa eller skicka e-postmeddelanden

1. Öppna ett foto eller en video, eller välj en bild online. Om texten finns i en video pausar du videon först.
  2. Tryck på knappen Livetext Knappen Identifiera text.
  3. Tryck på telefonnumret eller e-postadressen som visas för att ringa eller skicka ett e-postmeddelande. Beroende på fotot, bilden eller webbplatsen kan du även se alternativet Ring ett FaceTime-samtal eller Lägg till i kontakter.

Använder Livetext för att översätta en ingrediens i ett recept på blåbärsmuffins

Översätta text på ett foto, i en video eller i en bild

1. Öppna ett foto eller en video, eller välj en bild online. Om texten finns i en video pausar du videon först.
  2. Tryck på knappen Livetext Knappen Identifiera text.
  3. Tryck på Översätt. Du kan behöva trycka på Fortsätt och sedan välja ett språk att översätta till eller trycka på Byt språk.

Du kan också översätta text från bilder i appen Översätt.

Läs om vilka regioner och språk som har stöd för Livetext.

En iPhone-användare som kollar upp ordet ”förtjust” i en ordbok efter att ha använt Livetext för att identifiera ordet på en bild

Söka med text från dina bilder

1. Öppna ett foto eller en video, eller välj en bild online.
  2. Tryck och håll ned ett ord och flytta grippunkterna för att justera markeringen. Om texten finns i en video pausar du videon först.
  3. Tryck på Slå upp.

Om du trycker på Slå upp och väljer endast ett ord öppnas en ordbok. Om du väljer mer än ett ord dyker webbplatser föreslagna av Siri och andra resurser upp.