Hur du förbereder din iPhone eller Apple Watch för inbyte från Europa

Om du lade till att byta in din nya iPhone eller Apple Watch när du köpte en ny Apple-produkt får du ett inbytespaket i posten med allt du behöver för att skicka din Mac Pro till Apple. Här är allt du behöver veta om att förbereda och packa din enhet för att byta in den.

Innan du skickar in din iPhone

1. Säkerhetskopiera din iPhone.

2. Uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.

3. Ta bort din iPhone från Apple-ID-enhetslistan.

4. Om du behöver skicka in en iPhone som är parkopplad med en Apple Watch tar du bort parkopplingen från Apple Watch. När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone att skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch.

5. Gå till Inställningar > Meddelanden och stäng av iMessage.

6. Radera din iPhone.

7. Ladda din iPhone helt och stäng av den.

8. Ta ut SIM-kortet från din iPhone om den har ett och förvara det på en säker plats. Om du inte tar bort ditt SIM-kort innan du skickar din iPhone till Apple kan Apple inte returnera det till dig. Apple är inte ansvariga för förlust av data.

9. Ta bort alla skärmskydd och/eller telefonskal. Dessa artiklar kommer att återvinnas om de finns i lådan och kan inte skickas tillbaka till dig.

Innan du skickar in din Apple Watch

1. Uppdatera din Apple Watch till den senaste versionen av OS.

2. Ta bort din Apple Watch från Apple-ID-enhetslistan.

3. Ta bort parkoppling och radera din Apple Watch. När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone att skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch.

4. Ta bort armbandet från din Apple Watch. Om det ingår i lådan kommer det att återvinnas och kan inte returneras till dig.

apple-watch-packout-step2-v1

Packa din iPhone eller Apple Watch

Viktigt! Om du har köpt en ny iPhone och Apple Watch och byter in både din begagnade iPhone och Apple Watch får du ett separat, identiskt inbyteskit för varje produkt. Dessa inbyteskit kan levereras på olika dagar. Se till att du packar rätt produkt i rätt inbytesprodukt genom att kontrollera att arbetsordernumret på returfraktetiketten motsvarar beställningsnumret i ditt bekräftelsemejl för inbytesprodukten. Du måste göra ett separat inbyte för varje produkt som du vill byta in och packa ned varje inbytesprodukt i en separat låda. Mer information om hur du byter in eller återvinner din Apple-produkt finns online.

1. Vik ut flikarna i varje ände av returlådan, själva kartongutskicket och de vadderade flikarna i andra änden av returlådan. Lägg din iPhone eller Apple Watch mellan de vadderade flikarna.

watch-iphone-tradein-emea-step1-v1
  2. Vik de vadderade flikarna säkert över din iPhone eller Apple Watch.

watch-iphone-tradein-emea-step2-v1
  3. Vi ihop returlådan till den sista panelen.

watch-iphone-tradein-emea-step3-v1
  4. Ta bort tejpskyddet från den sista panelen på returlådan. Vik tillbaka den sista fliken på returlådan och tryck ordentligt så att tejpen klibbar fast. Vik tillbaka ändfliken på returlådan och tryck ordentligt så att den klistrar fast på den synliga tejpremsan.*

watch-iphone-tradein-emea-step4-v1

*Apple ansvarar inte för eventuell skada vid frakt.

Skicka din iPhone eller Apple Watch till Apple

1. Om en fraktetikett för retur medföljer sätter du den utanpå lådan. Se till att fraktetiketten för retur täcker den gamla fraktetiketten helt eller att du tar bort den gamla fraktetiketten innan du sätter dit den nya (om tillämpligt).

2. Om en kommersiell faktura medföljer ska du sätta den utanpå lådan. Om du inte sätter den kommersiella fakturan utanpå lådan kanske paketet inte går att leverera. Kommersiella fakturor är endast nödvändiga i vissa europeiska länder.

3. Hitta namnet på fraktbudet på etiketten (eller på övrig plats i förpackningsmaterialet) och besök deras webbplats för att ordna en upphämtning eller hitta ett avlämningsställe.

4. Begär att få ett kvitto från budet.

5. Hitta en länk för att kontrollera din inbytesstatus i mejlet för leveransen av din nya enhet.

Läs mer

Besök Kontakt Apple för försäljnings- och produktförfrågningar.

Läs svar på vanliga frågor på sidan för Apple Trade In.