Hitta och integritet

Hitta har utformats för att skydda din information och låta dig välja vad du vill dela med dig av.

Om du förlorar eller förlägger din Hitta-aktiverade iPhone, iPad, Apple Watch, iPod touch eller Mac kan Hitta hjälpa dig att hitta enheten på en karta. Med Hitta kan du dessutom spela upp ett ljud på, fjärrlåsa och visa ett meddelande på eller fjärradera enheten som du försöker hitta. Hitta kan också hjälpa dig att hitta eller spela upp ett ljud på tillbehör som stöds.

När du loggar in och aktiverar iCloud på enheten aktiveras vissa funktioner i Hitta automatiskt. Dessa är bland annat möjligheten att spela upp ett ljud på enheten, fjärrlåsa och visa ett meddelande på den samt att fjärradera den. Dina enheter som har en säkerhetskrets skyddas dessutom av ett aktiveringslås och kan varken raderas eller återaktiveras utan ditt lösenord. Om du aktiverar Hitta på iPhone aktiveras funktionen automatiskt på alla parkopplade Apple Watch-enheter. Du kan även aktivera Hitta för en Apple Watch, vilket aktiverar den på din parkopplade iPhone.

När du använder Hitta kommer enhetens plats, samt information om enheten och om ditt konto, att skickas till och lagras av Apple så att vi kan tillhandahålla tjänsten för dig. Enhetens plats skickas till Apple endast om du aktivt begär platsinformationen för en enhet eller ett tillbehör. Apple behåller platsinformationen och gör den tillgänglig för dig under 24 timmar. När du har aktiverat platstjänster kan du även välja att dela din enhets aktuella plats via Hitta och Dela min plats. När du använder de här funktionerna skickas din platsinformation till Apple endast om den aktivt efterfrågas av en vän som du delar den med och sparas i två timmar för att sedan raderas. Hitta och Dela min plats aktiveras endast när du aktivt väljer att dela din plats med någon annan.

Hitta kan hjälpa dig att hitta dina enheter på en karta om du har aktiverat platstjänster. Om du väljer att aktivera funktionen Skicka senaste plats kommer enhetens senaste kända plats automatiskt att skickas till Apple varje gång enhetens batteri når en kritiskt låg nivå.

Hitta kan bidra till att hitta enheter även om de inte är anslutna till internet genom att använda Hitta-nätverket som är ett crowdsource-baserat nätverk av Apple-enheter som deltar. Enheter i Hitta-nätverket använder trådlös Bluetooth-teknik till att upptäcka saknade enheter eller kompatibla objekt i närheten och rapportera deras ungefärliga plats till ägaren. Interaktionen är heltäckande krypterad och Apple kan varken se platsinformationen för nedkopplade enheter eller rapporterande enheter. När din enhet deltar i Hitta-nätverket kan den både hittas av nätverket och anonymt hjälpa till att hitta andra saknade enheter. Du kan välja att inte låta din enhet delta i Hitta-nätverket genom att öppna Inställningar > [ditt namn] > Hitta och trycka för att avaktivera Hitta-nätverket.

Du kan stänga av Hitta och aktiveringslåset på din iOS- eller iPadOS-enhet genom att öppna Inställningar > [ditt namn] > Hitta > Hitta min iPhone eller Hitta min iPad, och sedan trycka för att stänga av Hitta min iPhone eller Hitta min iPad, och på din Mac genom att öppna Systeminställningar > Apple‑ID > iCloud och avaktivera Hitta min Mac i listan Appar på datorn som använder iCloud.

Information som samlas in av Apple kommer under alla förhållanden att behandlas i enlighet med Apples integritetspolicy, som finns på www.apple.com/se/privacy.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.