Redigera HDR-video som har spelats in på en iPhone eller iPad

Du kan använda Apple-appar som Clips, iMovie och Final Cut Pro för att redigera och dela HDR-videor (Dolby Vision High Dynamic Range) som har spelats in med vissa iPhone- och iPad-modeller.

iPhone 12, iPhone 13 och vissa iPad-modeller kan spela in video i Dolby Vision HDR. Gå till Inställningar > Kamera > Spela in video och se till att HDR-video är aktiverat för att kontrollera att din enhet är inställd för att spela in HDR-video.

Identifiera din iPhone-modell eller iPad-modell och kontrollera dess specifikationer för att se om din enhet har stöd för att spela upp video i HDR, spela in video i HDR eller båda två.

Läs mer om att spela upp och spela in HDR-video på din iPhone och iPad

Redigera HDR-video med Clips på en iPhone och iPad

Med appen Clips skapar du ett nytt projekt och spelar in HDR-video direkt från appen eller importerar ett HDR-videoklipp som har spelats in med din enhet.

Läs om hur du använder appen Clips

Redigera HDR-video med iMovie på en iPhone och iPad

I iMovie för iOS och iPadOS kan du lägga till HDR-video som har spelats in med din enhet till ditt iMovie-projekt. När du delar din film trycker du på Alternativ och sedan aktiverar du HDR för att exportera din film i HDR. För att dela en SDR-version (Standard Dynamic Range) av din film inaktiverar du HDR.

Läs om hur du använder iMovie på iPhone

Läs om hur du använder iMovie på iPad

Redigera HDR-video med iMovie på en Mac

I iMovie version 10.2 eller senare på en Mac kan du importera HDR-video till ett iMovie-projekt. Du måste importera om HDR-videor som importerats i en tidigare version av iMovie för att de ska visas korrekt. Du kan dela i SDR från iMovie.

För att dela ett iMovie för macOS-projekt i HDR måste du exportera ditt iMovie-projekt till Final Cut Pro och sedan dela det med Final Cut Pro. När du skickar en film till Final Cut Pro kopieras projektfilen och median som används i projektet till ditt Final Cut Pro-bibliotek. Se till att installera Final Cut Pro eller provversionen av Final Cut Pro på din Mac. I iMovie väljer du sedan Arkiv > Skicka film till Final Cut Pro. Följ stegen i avsnittet Final Cut Pro nedan för att dela ditt projekt från Final Cut Pro.

Läs mer om att skicka iMovie-projekt till Final Cut Pro

Redigera HDR-video med Final Cut Pro på Mac

1. Skapa ett nytt Final Cut Pro-bibliotek och ställ in färgbearbetningen för biblioteket till Brett HDR-färgomfång.

2. Importera HDR-video som har spelats in med iPhone. Du kan importera HDR-video direkt från din iPhone eller från appen Bilder.

3. Skapa ett nytt projekt och ställ in färgrymden för projektet till Brett HDR-färgomfång – Rec. 2020 HLG.

4. Redigera ditt projekt.

5. Om du vill ha högsta kvalitet kan du exportera en HLG-huvudfil eller dela till Apple-enheter med videokodeken inställd på HEVC 10-bitars.

Dela ett HDR-projekt från Final Cut Pro till YouTube

Om du vill föra över en HDR-version av ditt projekt till YouTube kan du exportera en HLG-huvudfil eller dela till Apple-enheter och sedan överföra videofilen till YouTube med en webbläsare som Safari.