Om en app på Mac-datorn slutar svara, avslutas oväntat eller inte går att öppna

Om en app på Mac-datorn inte fungerar som förväntat kan du prova de här lösningarna.

Avsluta och öppna appen igen

Om appen är öppen försöker du avsluta appen och sedan öppna den igen. Om den inte avslutas tvingar du fram ett appavslut.

Starta om Mac-datorn

Starta om datorn.

Installera mjukvaruuppdateringar

• Om du fick appen från App Store öppnar du App Store och ser om det finns uppdateringar i uppdateringsavsnittet. Om du fick appen från en annan källa kan du hämta uppdateringar från apputvecklarens webbplats.

• Uppdatera macOS på Mac-datorn

Ta bort appen och installera den igen

• Radera appen. När du gör det kan du förlora data som var lagrade i appen.

• Därefter hämtar du appen på nytt. Om du inte fick appen från App Store hämtar du den igen från apputvecklarens webbplats.

Få mer hjälp

Om du fick appen från App Store: