Använda Shazam på Android-enheter

Använd Shazam för att identifiera vad du hör på radion, i en butik, på din enhet (med eller utan hörlurar) eller någon annanstans där du hör inspelad musik.

Hitta dina tidigare Shazams i biblioteket, där du kan förhandsvisa låtar för att upptäcka ny musik. Och skapa ett Shazam-konto för att spara alla dina Shazams ifall något händer med din enhet.

Identifiera musik med Shazam

Om du vill identifiera musik med Shazam:

• Öppna Shazam-appen på din enhet och tryck på Shazam-knappenIngen bildtext för denna bild.

• Tryck på och håll in Shazam-appen i applådan och tryck sedan på Shazam Now.

När Shazam har identifierat låten sparas den i ditt Shazam-bibliotek.

När du har identifierat en låt kan du ansluta till Apple Music och andra musiktjänster för att lyssna på din Shazam.

Om du inte har en internetanslutning skapar appen ändå ett unikt digitalt fingeravtryck som kommer att matchas mot Shazams databas nästa gång enheten är ansluten till internet. Om en låt inte går att identifiera försvinner den från väntande Shazams.

Använda Auto Shazam

Aktivera Auto Shazam så identifierar Shazam det som spelas omkring dig automatiskt:

• Tryck på och håll in Shazam-appen i applådan och tryck sedan på Auto Shazam.

• Öppna Shazam-appen på din enhet, tryck och håll på Shazam-knappenIngen bildtext för denna bild.

När Auto Shazam är på matchar Shazam vad du hör med låtar i Shazam-databasen – även när du växlar till en annan app. Shazam sparar eller lagrar aldrig vad appen hör.

Efteråt kan du hitta Shazams som har identifierats med Auto Shazam i ditt bibliotek, grupperade efter datum.

Stäng av Auto Shazam genom att trycka på Shazam-knappen.

Använda meddelandefältet för att identifiera musik med ett svep och ett tryck

Du kan öppna Shazam från meddelandefältet för att identifiera musik när du är i en annan app:

1. Svep nedåt för att se Shazam i meddelandefältet.

2. Tryck på Shazam för att börja identifiera musik.

3. Om du vill stänga meddelandet sveper du till biblioteket i Shazam-appen och trycker på inställningsknappenIngen bildtext för denna bild. Inaktivera sedan Shazam from notification bar (Shazam från meddelandefältet).

Identifiera musik med Pop-Up Shazam

1. Öppna Shazam-appen, svep till biblioteket och tryck på inställningsknappenIngen bildtext för denna bild.

2. Aktivera ”Shazam from Pop-Up” (Shazam från popup), tryck på Go To Settings (Gå till inställningar), tryck på Shazam och aktivera sedan ”Allow display over other apps” (Tillåt visning över andra appar).

3. När du är i en annan app trycker du på Pop-up-Shazam-knappenIngen bildtext för denna bild för att identifiera musik som spelas i den appen.

4. Om du vill ta bort den flytande knappen drar du den till X:et längst ner på skärmen.

Om du vill få tillbaka Pop-Up Shazam på skärmen sveper du på skärmen uppifrån och ner och trycker på meddelandet. Om du inte har aktiverat ”Shazam from notification bar” (Shazam från meddelandefältet) öppnar du Shazam-appen och shazamar en låt. Du kan ha på Shazam i bakgrunden medan Shazam identifierar en låt. Popup-knappen visas på skärmen igen.

Fler sätt att identifiera musik

• Använd Shazam på din Wear OS-enhet för att identifiera låtar med Shazam.

• I Shazam-appens inställningar aktiverar du ”Shazam on startup” (Shazam vid start) för att identifiera musik automatiskt när du öppnar appen.

Hitta dina tidigare Shazams

Du kan hitta dina tidigare Shazams i biblioteket. I Shazam-appen sveper du till biblioteket eller trycker på biblioteksknappen.

Ta bort en Shazam genom att trycka på knappen MerIngen bildtext för denna bild bredvid den Shazam du vill ta bort i biblioteket och sedan på Remove from your library (Ta bort från ditt bibliotek).

Du kan också spara dina Shazams så att du inte förlorar dem om något händer med din enhet.

Spara dina Shazams

Om du vill spara dina Shazams skapar du ett konto med ett Google-konto eller en e-postadress.

1. I Shazam-appen sveper du till biblioteket och trycker på inställningsknappenIngen bildtext för denna bild.

2. Tryck på Registrera dig eller Logga in.

3. För att logga in med ett Google-konto trycker du på Logga in med Google och följer anvisningarna.

4. Om du vill logga in med en e-postadress:

• Tryck på Logga in med e-post och ange sedan en e-postadress.

• Kontrollera din e-post med samma enhet och tryck sedan på Bekräfta i e-postmeddelandet. Om du inte fick e-postmeddelandet trycker du på Resend (Skicka igen) i Shazam-appen eller börjar om.

För att komma åt dina tidigare Shazams var som helst använder du samma konto för att logga in på www.shazam.com/myshazam

Ta bort ditt Shazam-konto

1. I Shazam-appen sveper du till biblioteket och trycker på inställningsknappenIngen bildtext för denna bild.

2. Rulla till undre delen av inställningsskärmen och tryck på Log Out (Logga ut).

3. Om du använder Shazam på andra enheter ska du logga ut ur Shazam även på dem.

4. Besök shazam.com/privacy.

5. Rulla ned till slutet på sidan och klicka sedan eller tryck på Delete Your Account (Radera kontot).

6. Logga in med det konto som du vill radera.

7. Rulla ned till slutet på sidan Delete Your Account (Radera kontot) och klicka på Delete Your Account (Radera kontot). All personligt identifierbar information från anslutna tjänster raderas inom 30 dagar.

Få en kopia av dina Shazam-data

1. Besök shazam.com/privacy.

2. Klicka eller tryck på Download Your Data (Hämta dina data).

3. Logga in på det konto vars data du vill få en kopia av och följ sedan anvisningarna.

4. Ange e-postadressen som du vill att dina uppgifter ska skickas till och klicka sedan på Send my data (Skicka mina data). Du får dina data via e-post inom 30 dagar.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.