Nyheter för företag i macOS Big Sur

Läs mer om företagsinnehåll som Apple har släppt för macOS Big Sur.

Uppdateringarna för macOS förbättrar enhetens stabilitet, prestanda och kompatibilitet och rekommenderas för alla användare. Enhetsadministratörer kan hantera programuppdateringar genom att använda en MDM-lösning.

Läs om uppdateringar för macOS Big Sur för information om allmänna förbättringar.

För mer information om säkerhetsinnehåll i uppdateringarna läser du Säkerhetsuppdateringar från Apple.

macOS Big Sur 11.5

• MDM-administratörer kan använda det nya kommandot SetRecoveryLock för att ställa in ett lösenord på en Mac med Apple-chip vilket krävs för att använda macOS Återställning.

• MDM-administratörer kan nu använda kommandot DeviceLock för att låsa en Mac med Apple-chip med en sexsiffrig PIN-kod och ett valfritt meddelande.

• Löser ett problem där nätverkstillägg som kräver Rosetta 2 inte gick att ladda när datorn startades första gången efter en programuppdatering.

• Löser ett problem där Systeminformation slutar svara vid insamling av hårdvarudata.

• SmartCard-inloggning misslyckas inte längre på Mac-datorer med Apple-chip vid användning av checkCertificateTrust-nyckeln.

• Löser ett problem där MDM-appinstallationer kan misslyckas vid användning av en proxy som konfigurerats med en PAC-fil.

• Löser ett problem där Mac-datorer med Apple-chip startar till recoveryOS efter användning av startosinstall –eraseinstall.

macOS Big Sur 11.4

• Att använda MDM för att installera programuppdateringar fungerar mer tillförlitligt på Mac-datorer med Apple-chip.

• Löser ett problem där den första inloggningen med ett mobilkonto inte skapar en inloggningsnyckelring.

• Inställningsassistent hoppar inte längre över platstjänster när kontoskapandet hoppas över av MDM.

• Appinstallationer från MDM avbryts inte längre under installationen när landet ändras.

• Löser ett problem där DNS-sökningar kan misslyckas när du använder en autentiserad proxy eller en proxy som är konfigurerad med en PAC-fil.

• Löser ett problem där Kerberos SSO-tillägg misslyckas med att förnya referenser.

• Löser ett problem där iCloud-nyckelringssynkronisering inte kunde begränsas av MDM.

• Löser ett problem där StorNext-volymer från filen fsforeignservers inte monterades automatiskt.

macOS Big Sur 11.3

• MDM kan nu skjuta upp större och mindre mjukvaruversioner separat.

• SMB Multichannel stöds nu och aktiveras som standard. Läs mer

• När du använder MDM för att starta om en macOS-enhet kan du valfritt tillåta användarinteraktion innan du startar om.

• MDM kan nu installera och hantera iOS-appar på Mac-datorer med Apple-chip.

• Löser ett problem där systemtillägg som redan väntar på användargodkännande inte kunde godkännas av MDM.

• Löser ett problem där användning av MDM för att ta bort godkännande för systemtillägg inte inaktiverade tilläggen.

• Löser ett problem med regler för innehållsfiltrering när du använder flera nätverkstillägg samtidigt.

• Löser ett problem där skapandet av mobilkontot misslyckas vid den första inloggningen.

• Uppdatering av en wifi-nyttolast som innehåller en certifikatidentitet skapar inte längre en dubblettidentitet.

• Safari respekterar nu användardefinierade ”Tillåt alltid”-åtkomstinställningar för SSO-certifikat.

• Löser ett problem med att bläddra mellan nätverksfilservrar som är värd för ett stort antal SMB-delar.

• Löser ett problem som förhindrar att programuppdateringar startar i inloggningsfönstret.

• Löser ett problem där appinstallationen kan misslyckas om MDM utfärdar installationskommandot på nytt.

macOS Big Sur 11.2

• På Mac-datorer med en Intel-processor kan du nu använda kommandot startosinstall i installationsprogrammet för macOS. Det finns på en volym som inte är avsedd för start när du har startat i Återställning.

• Nu fungerar anpassad umask som förväntat.

• Nu kan MDM skicka en nyttolast med en policy om kerneltillägg till en Mac med Apple M1-chippet och uppdatera säkerhetsinställningar för start automatiskt.

• Löser ett problem med att Mac-datorer som hanteras med MDM ibland inte kunde hämta programuppdateringar med Systeminställningar.

• Network Extension Content Filter kan nu övervaka trafik från inbyggda binärer.

• Löser ett problem där användare inte kunde låsa upp paneler i Systeminställningar efter en uppgradering till macOS Big Sur från macOS Catalina.

macOS Big Sur 11.1

• Du kan nu installera macOS på en Mac med Apple-chip när du är inloggad med ett mobilkonto.

• Åtgärdar ett problem där PIN-koden inte accepterades vid försök att autentisera med ett smartkort.

• Kommandot softwareupdate --fetch-full-installer hämtar nu det senaste installationsprogrammet för macOS som väntat.

macOS Big Sur 11

• Har stöd för MDM som gör att standardanvändare kan slutföra installationen av äldre kerneltillägg genom att starta om sin Mac från Systeminställningar Säkerhet och integritet utan administratörsbehörighet.

• Har stöd för nycklarna RebuildKernelCache och KextPaths i ordlistan RestartDevice för MDM-kommandon.

• Har stöd för MDM som gör att standardanvändare kan godkänna Skärminspelning eller Övervakning av inmatning i integritetspanelen under inställningarna för Säkerhet och integritet.

• Trafiken för Apples tjänst för pushnotiser (PN-tjänst) kommer att använda en proxy om en direkt anslutning blockeras av en brandvägg som inte skickar en TCP-återställning till kunder.

• Hyperlänkar i pdf-filer som innehåller procentkodade tecken öppnas nu korrekt.

• Åtgärdar ett problem där försök att ändra ett lösenord med Kerberos SSO Extension misslyckades och genererade felmeddelandet ”Lösenordsändringen misslyckades. Konfigurationsfilen specificerar inte standardplats”.

• Åtgärdade ett problem med att en användare inte alltid visas i listan med användare i inloggningsfönstret efter att användaren tillåtits att låsa upp en FileVault-skyddad startvolym.

• Löser ett problem där mappen Flyttade objekt i vissa fall inte kunde raderas.

• Åtgärdar ett problem med att Lösenordskrav i Systeminställningar inte visades när ett lösenord uppfyllde kraven om flera lokala policyer användes.