Håll AirPods inom en acceptabel drifttemperatur

Läs om driftstemperatur och om temperaturhantering för AirPods, AirPods Pro och AirPods Max.

Använd AirPods på platser där temperaturen är mellan 0 ºC och 35 °C. Om enheten används vid låga eller höga temperaturer kanske den inte fungerar normalt eftersom den måste reglera temperaturen. Om dina AirPods används under mycket kalla förhållanden (under rekommenderad driftstemperatur) kan batteritiden förkortas tillfälligt. Dessutom kan de stängas av. Batteritiden återgår till det normala när enheten används i högre temperaturer igen. Om AirPods används på väldigt varma ställen kan batteritiden förkortas permanent.

Förvara dina AirPods på platser där temperaturen är mellan -10 ºC och 45 °C. Lämna inte dina AirPods i bilen eftersom temperaturen i en parkerad bil kan bli mycket högre än så.

Enheten kan bli varm

När du använder enheten eller laddar batteriet kan enheten bli varm. Den här varma temperaturen är normal. Din enhet återgår till en vanlig temperatur när du har avslutat aktiviteten.

Här följer några omständigheter och aktiviteter i högre temperaturer som kan göra att enhetens prestanda och beteende förändras:

• Om enheten lämnas i en bil under en varm dag

• Om enheten lämnas i direkt solljus under en längre tid

Om enheten blir för varm

Om enhetens inre temperatur överskrider den normala driftstemperaturen skyddar enheten sina komponenter genom att reglera sin temperatur. Inträffar detta kan laddningen bli långsammare eller avstanna.

Om säkerhetsstandarden

AirPods följer säkerhetsstandarderna för Säkerhet för informationsteknisk utrustning (IEC 60950-1) och Säkerhet för ljud/video, information och kommunikationsteknikutrustning (IEC 62368-1). Många länder och regioner har godkänt dessa säkerhetsstandarder:

• UL 60950-1 och UL 62368-1 i USA

• CSA C22.2 nr 60950-01 och CSA C22.2 nr 62368-1 i Kanada

• EN 60950-1 och EN 62368-1 i Europa

• AS/NZS 60950:1 och AS/NZS 62368.1 i Australien och Nya Zealand