Om orangefärgade och gröna indikatorer i statusfältet på iPhone

Med iOS 14 indikerar en orangefärgad punkt, ruta eller en grön punkt när mikrofonen eller kameran används av en app.

iPhone med en orangefärgad indikator i statusfältet

En orangefärgad indikator betyder att mikrofonen
används av en app på din iPhone.

Indikatorn visas som en orangefärgad ruta om Differentiera utan färg är på.
Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Skärm och textstorlek.

iPhone med en grön indikator i statusfältet

En grön indikator  innebär att antingen kameran eller kameran och mikrofonen används i en app på din iPhone.

Läs mer om statussymboler på iPhone