Om en mediefil saknas eller är skadad i Pages, Numbers eller Keynote

Du kan ersätta en saknad eller skadad bild, film eller ljudfil med en kopia av samma fil eller en annan fil.

Om en bild, en film eller ljudfiler saknas eller är skadade i ditt dokument, ditt kalkylblad eller din presentation bör du ersätta dem. Särskilt om du samarbetar med andra i dokumentet. Om det finns saknade eller skadade mediefiler i ditt dokument visas ett fönster när du öppnar dokumentet med en lista över de filer som saknas eller är skadade.

Du kan se att en fil är skadad genom att den visas på ett visst sätt i dokumentet:

• Skadade bilder visas med lägre upplösning än originalbilderna.
  • Skadade bilder har schackmönstrade fyllningar.
  • Videor som är skadade eller saknas visas som vinjettbilder som inte kan spelas upp.
  • Skadade ljudfiler visas som ljudsymboler som inte kan spelas upp.

Om den saknade eller skadade mediefilen finns i ett delat dokument slutar du att dela dokumentet och byter sedan ut bilden.

Ersätta en mediefil på iPhone, iPad eller iPod touch

Om det finns bilder och filmer som saknas eller är skadade kan du ersätta filerna för att behålla layouten i ditt dokument. Det ser också till att eventuella deltagare som använder äldre versioner av appen kan fortsätta samarbeta.

1. Tryck på knappen bredvid varningen i varningsfönstret om att en fil saknas eller är skadad för att navigera till dess plats i dokumentet, kalkylbladet eller presentationen.
    Om du har stängt varningsfönstret trycker du på knappen Mer och sedan på Visa varningar.
  2. Tryck på bilden, filmen, varningen om att filen saknas, vinjettbilden eller någon annan kvarlämnad rest av filen. Tryck sedan på knappen Format.
  3. Tryck på Bild eller Film och därefter på Ersätt. Sedan väljer du bilden eller filmen som du vill använda.

Om det är ljudfiler som saknas eller är skadade, raderar du filen och lägger till den på nytt. Om du har spelat in ljud direkt i dokumentet, kalkylbladet eller presentationen raderar du filen och spelar sedan in ljudet på nytt.

Ersätta en mediefil på Mac

Om det finns bilder, videor eller ljudfiler som saknas eller är skadade kan du ersätta filerna för att behålla layouten i ditt dokument:

1. I varningsfönstret trycker du på knappen bredvid varningen om att en fil saknas eller är skadad för att navigera till dess plats i dokumentet, kalkylbladet eller presentationen.
    Om du har stängt varningsfönstret väljer du Visa > Visa varningar.
  2. Välj bilden, filmen, varningen om den saknade filen, vinjettbilden eller någon annan kvarlämnad rest av filen i dokumentet, kalkylbladet eller presentationen.
  3. Klicka på knappen Format och sedan på Bild eller Film i granskaren.
  4. Klicka på Ersätt, leta reda på filen som du vill använda och klicka sedan på Öppna.

Om du har spelat in ljud direkt i dokumentet, kalkylbladet eller presentationen raderar du filen och spelar sedan in ljudet på nytt.

Ersätta en bild online på iCloud.com

Du kan ersätta bildfiler när du använder Pages, Numbers eller Keynote online på iCloud.com.

1. Välj bilden i dokumentet, kalkybladet eller presentationen.
  2. Klicka på knappen Format och sedan på Bild i granskaren.
  3. Klicka på Ersätt, leta reda på filen som du vill använda och klicka sedan på Välj.