Om du saknar GPS-rutter för träningspass eller hälsodata efter att ha uppdaterat till iOS 14 och watchOS 7

Läs vad du kan göra för att förhindra framtida dataförluster om du har uppdaterat till iOS 14 och watchOS 7 och saknar aktivitets- eller hälsodata.

När du uppdaterar till iOS 14.0 och watchOS 7.0 kan du märka att:

• Dina träningskartor över rutter saknas i Fitness-appen på iPhone för tidigare GPS-aktiverade träningspass från din Apple Watch.
  • Aktivitet, puls- eller hälsorelaterade appar startar inte eller laddar inte data på Apple Watch.
  • Hälso- eller Fitness-appen kan inte starta eller ladda data på iPhone.
  • Hälso- eller Fitness-appen visar fel mängd lagrade data på iPhone.
  • Appen Aktivitet visar fel mängd lagrade data på Apple Watch.
  • Det saknas data från Apple Watch i Ljudnivåer i omgivningen eller Ljudnivåer i hörlurar i Hälso-appen på iPhone.
  • Ökad förbrukning av batteriet på iPhone eller Apple Watch.

Upplever du två eller fler av problemen ovan ska du följa stegen nedan.

Ta bort parkopplingen mellan din Apple Watch och din iPhone

1. Öppna appen Watch på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka och sedan på Alla klockor.
  3. Tryck på infoknappen bredvid den klocka vars parkoppling du vill ta bort.
  4. Tryck på Ta bort parkoppling.​

Innan du raderar allt innehåll och alla inställningar på Apple Watch skapar din iPhone en ny säkerhetskopia av din Apple Watch. Du kan använda säkerhetskopian till att återskapa din Apple Watch.

Bekräfta iCloud-inställningar och skapa en säkerhetskopia

Innan du kan skapa en säkerhetskopia behöver du se till att du har tillräckligt med iCloud-lagring.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på iCloud.
  3. Bekräfta att appen Hälsa är aktiverad. Annars aktiverar du den.
  4. Tryck på iCloud-säkerhetskopia.
  5. Bekräfta att iCloud-säkerhetskopia har aktiverats. Annars aktiverar du funktionen.
  6. Tryck på Säkerhetskopiera nu för att skapa en säkerhetskopia och vänta tills den är klar.

Bekräfta att dina hälsodata har säkerhetskopierats genom att gå till Hälso-appen och trycka på din profilbild i övre högra hörnet. Längst ner på skärmen kan se när dina data senast säkerhetskopierades. Om tiden som visas inte är ny ska du vänta tills säkerhetskopieringen har slutförts och sedan kontrollera igen.

Radera allt innehåll och alla inställningar från iPhone

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Allmänt och sedan Nollställ.
  3. Tryck på Radera allt innehåll och inställningar.

Återskapa din iPhone och Apple Watch från en säkerhetskopia

1. Slå på din iPhone och återskapa den från din iCloud-säkerhetskopia.
  2. När telefonen återskapats ska du öppna appen Watch på din iPhone.
  3. Tryck på Börja parkoppla och vänta tills parkopplingen har slutförts.
  4. Tryck på Återskapa från säkerhetskopia och välj den senaste säkerhetskopian som ska återskapas.