Om du abonnerar på Apple One och använder ett annat Apple‑ID för iCloud

Använder du olika Apple‑ID:n för iCloud och medieprenumerationer och köp? Om du registrerar dig för Apple One kan du använda lagringen och funktionerna med iCloud+ på det Apple‑ID som du väljer.

Apple One slår samman upp till sex Apple-tjänster till ett lättanvänt abonnemang. Om du bara har ett Apple‑ID läggs alla Apple One-tjänster till på det kontot automatiskt. Men om du använder ett Apple‑ID för iCloud och ett annat för medieköp och prenumerationer tillämpas iCloud-lagringen och -funktionerna som ingår i ditt Apple One-abonnemang automatiskt på kontot som du använder för medieköp och prenumerationer. Gå till Inställningar och välj ett annat konto för att ändra detta.

Välj ett Apple‑ID när du ställer in Apple One

När du registrerar dig för Apple One kan du ombes att välja vilket Apple‑ID som du vill använda med funktionerna och lagringen på iCloud+.

1. I meddelandet väljer du Ändra i Inställningar.

2. Välj den e-postadress som du vill använda och tryck sedan på Använd det här kontot. Du kan behöva logga in på iCloud på din enhet.

ios-16-iphone-14-pro-settings-subscriptions-apple-one-manage-icloud-storage-accounts
  3. Tryck på Bekräfta.

Använda funktionerna och lagringen med iCloud+ på ett annat Apple‑ID

Du kan gå till Inställningar och välja vilket Apple‑ID som du vill använda med funktionerna och lagringen från iCloud+ som ingår i Apple One.

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på ditt namn och sedan på Prenumerationer.

3. Tryck på Apple One och sedan på Hantera iCloud+.

4. Välj den e-postadress som du vill använda och tryck sedan på Använd det här kontot.

5. Tryck på Bekräfta.

Vad händer när du använder din Apple One-lagring på kontot du använder med iCloud?

• Lagringen som ingår i Apple One ersätter din aktuella lagringsplan om du redan prenumererar på iCloud+ och lägger till iCloud-lagringen som ingår i Apple One på det Apple‑ID som du använder med iCloud. Din befintliga iCloud+-plan avbryts.

• Om du använder funktionerna och lagringen från iCloud+ som en del av Apple One på kontot som du använder för iCloud och senare uppgraderar din iCloud+-plan flyttas lagringsutrymmet som ingår i Apple One tillbaka till det Apple‑ID som du använder för medieköp och prenumerationer.