Om du abonnerar på Apple One och använder ett annat Apple-ID för iCloud

Använder du olika Apple-ID:n för iCloud och medieprenumerationer och köp? Om du registrerar dig för Apple One kan du använda iCloud+-lagringen och -funktionerna på det Apple-ID som du väljer.

Apple One slår samman upp till sex Apple-tjänster till ett lättanvänt abonnemang. Om du bara har ett Apple-ID läggs alla Apple One-tjänster till på det kontot automatiskt. Men om du använder ett Apple-ID för iCloud och ett annat för medieköp och prenumerationer tillämpas iCloud-lagringen och funktionerna som ingår i ditt Apple One-abonnemang automatiskt på kontot som du använder för medieköp och prenumerationer. Gå till Inställningar och välj ett annat konto för att ändra detta.

iPhone som visar två olika konton som du kan välja mellan.

Välj ett Apple-ID när du ställer in Apple One

När du registrerar dig för Apple One kan du ombes att välja vilket Apple-ID som du vill använda med funktionerna och lagringen på iCloud+.

1. I meddelandet väljer du Ändra i Inställningar.
  2. Välj den e-postadress som du vill använda och tryck sedan på Använd det här kontot. Du kan behöva logga in på iCloud på din enhet.
  3. Tryck på Bekräfta.

Använda iCloud+-funktioner och -lagring på ett annat Apple-ID

Du kan när som helst gå till Inställningar och välja vilket Apple-ID som du vill använda med iCloud+-funktionerna och -lagringen som ingår i Apple One.

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på Prenumerationer.
  3. Tryck på Apple One och sedan Hantera konton för iCloud-lagring.
  4. Välj den e-postadress som du vill använda och tryck sedan på Använd det här kontot.
  5. Tryck på Bekräfta.

Läs mer

• Lagringen som ingår i Apple One ersätter din aktuella lagringsplan om du redan betalar för iCloud+ och lägger till iCloud-lagringen som ingår i Apple One på det Apple-ID som du använder med iCloud. Din befintliga iCloud+-plan har avbrutits.
  • Om du använder iCloud+-funktionerna och -lagringen som en del av Apple One på kontot som du använder för iCloud och uppgraderar din iCloud+-plan senare flyttas lagringsutrymmet som ingår i Apple One tillbaka till det Apple-ID som du använder för medieköp och prenumerationer.