Använda widgetar i Notiscenter

I macOS Big Sur introduceras vackra nya och omdesignade widgetar för Notiscenter. Och de finns i olika storlekar så att du kan välja den som fungerar bäst för dig.

Så här visar du dina widgetar

Öppna Notiscenter för att se dina widgetar i macOS Big Sur:

• Klicka på datum eller tid i menyraden.
  • Eller svep åt vänster med två fingrar från styrplattans högra kant.

Notiscenter visar de senaste notiserna överst, följt av widgetar.

Notiscenter i macOS Big Sur

Så här lägger du till eller tar bort widgetar

Rulla längst ner i Notiscenter och klicka sedan på Redigera widgetar.

Lägga till widgetar i Notiscenter

I vyn Redigera widgetar klickar du på knappen Lägg till i hörnet av valfri widget. Om widgeten finns i olika storlekar klickar du på knappen för den lilla , mellan eller stora innan du lägger till widgeten. Klicka på Klar när du är klar.

Vyn Redigera widgetar i Notiscenter

Ta bort widgetar från Notiscenter

I vyn Redigera widgetar klickar du på knappen Ta bort i hörnet av widgeten. Klicka sedan på Klar.

Ordna om widgetar i Notiscenter

Dra en widget från widget-delen i Notiscenter för att ändra dess position. Du behöver inte vara i vyn Redigera widgetar för att ordna om widgetar.

Så här hittar du fler widgetar

Vissa appar innehåller widgetar, och installerar du appen installeras också widgeten. Om du vill hitta fler appar som innehåller widgetar söker du i App Store efter ”Notiscenter-widget”.

Installerade widgetar visas automatiskt i vyn Redigera widgetar i Notiscenter. Du kan filtrera widgetar efter kategori eller använda sökfältet i det övre vänstra hörnet.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.