Ändra standardapp för webbläsare eller e-post din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 14 och iPadOS 14 och senare kan du ändra vilken app som ska öppnas när du trycker på en webbplatslänk eller en e-postadress om appen stöder det.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har iOS 14 eller iPadOS 14 och senare och att appen är riktigt installerad på din enhet.

• Kontrollera att webbläsarappen eller e-postappen stöder funktionen. Om du är osäker kontaktar du apputvecklaren.

Så här ändrar du din standardapp för webbläsare eller e-post

1. Gå till Inställningar och rulla nedåt tills du hittar appen för webbläsare eller e-post.

2. Tryck på appen och sedan på standardapp för webbläsare eller e-post.

En iPhone-skärm som visar alternativet att ställa in en standardwebbläsare
  3. Välj en app för webbläsare eller e-post att ställa in som standard. En bockmarkering visar att den är vald som standard.

Ser du inte ett alternativ att ställa in en standardapp för webbläsare eller e-post kan det hända att utvecklaren inte stöder detta. Kontakta apputvecklaren för mer information.

Om du tar bort din standardwebbläsare ställer din enhet in Safari som standardwebbläsare.

I länder eller regioner inom EU på iOS 17.4 eller senare: När du har valt en standardwebbläsare från webbläsarens valskärm och vill ändra den inställningen, följer du stegen för att ändra din standardwebbläsare.

Om du tar bort den e-postapp som är standard ställer din enhet in Mail som standardapp. Om du tar bort Mail-appen ställer din enhet in en av din andra appar som standard för e-post. Vill du använda Mail-appen igen måste du installera den på nytt på din enhet.