Ändra standardapp för webbläsare eller e-post din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 14 kan du ändra vilken app som ska öppnas när du trycker på en webbplatslänk eller en e-postadress om appen stöder det.

Innan du börjar

• Se till att du har din tredjepartsapp installerad och att du har iOS 14.
  • Kontrollera att webbläsarappen eller e-postappen stöder funktionen. Är du osäker kan du kontakta apputvecklaren.

Så här ändrar du standardappen för webbläsare

1. Gå till Inställningar och bläddra nedåt tills du hittar din tredjepartsapp.
  2. Tryck på appen och sedan på Standardapp för webbläsare.
  3. Välj en webbläsare för att ställa in den som standard. Det bör visas en bock bredvid webbläsaren för att bekräfta att den valts som standard.

Du kan ta bort webbläsaren som standard genom att upprepa steg 1-3. Tar du bort en webbläsarapp kommer din iPhone automatiskt att ställa in en annan webbläsarapp som standard. Tar du till exempel bort en webbläsarapp från tredje part ställer din iPhone in Safari som standard tills du ändrar detta.

Ser du inte ett alternativ för att ställa in webbläsarappen från tredje part som standard kan det hända att utvecklaren inte stöder detta. Kontakta appens utvecklare för mer information.

Så här ändrar du standardappen för e-post

1. Gå till Inställningar och bläddra nedåt tills du hittar din tredjepartsapp.
  2. Tryck på appen och sedan på Standardapp för e-post.
  3. Välj en e-postapp för att ställa in den som standard. Det bör visas en bock bredvid e-postappen för att bekräfta att den valts som standard.

Vill du använda iOS Mail som standardapp för e-post men har tagit bort den måste du återskapa appen först. Gå till App Store och sök efter Mail. Tryck sedan på knappen Återskapa . Vänta tills appen har återskapats och öppna den sedan från hemskärmen. Följ stegen ovan för att ställa in iOS Mail som standardapp för e-post.

Ser du inte ett alternativ för att ställa in en e-postapp från tredje part som standard kan det hända att utvecklaren inte stöder detta. Kontakta appens utvecklare för mer information.