Ändra standardapp för webbläsare eller e-post din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 14 och iPadOS 14 och senare kan du ändra vilken app som ska öppnas när du trycker på en webbplatslänk eller en e-postadress om appen stöder det.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har iOS 14 eller iPadOS 14 och senare och att appen är riktigt installerad på din enhet.
  • Kontrollera att webbläsarappen eller e-postappen stöder funktionen. Om du är osäker kontaktar du apputvecklaren.

Så här ändrar du din standardapp för webbläsare eller e-post

1. Gå till Inställningar och rulla nedåt tills du hittar appen för webbläsare eller e-post.
  2. Tryck på appen och sedan på standardapp för webbläsare eller e-post.
    iPhone som visar standardapp för webbläsare
  3. Välj en app för webbläsare eller e-post att ställa in som standard. En bockmarkering visar att den är vald som standard.

Ser du inte ett alternativ att ställa in en standardapp för webbläsare eller e-post kan det hända att utvecklaren inte stöder detta. Kontakta apputvecklaren för mer information.

Om du tar bort webbläsarappen ställer din enhet in Safari som standardappen för webbläsare. Om du tar bort Safari-appen ställer din enhet in en av dina andra appar som standard för webbläsare. Vill du använda Safari-appen igen måste du installera den på nytt på din enhet.

Om du tar bort en e-postapp ställer din enhet in Mail som standardapp. Om du tar bort Mail-appen ställer din enhet in en av din andra appar som standard för e-post. Vill du använda Mail-appen igen måste du installera den på nytt på din enhet.