Lägga till och ta bort personer i gruppmeddelanden på din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du lägger till och tar bort personer i gruppmeddelanden på din iPhone, iPad eller iPod touch.

• Med Apple-funktionen iMessage kan du lägga till någon i ett gruppmeddelande, så länge det finns tre eller fler personer i gruppen och alla använder en Apple-enhet som en iPhone, iPad eller iPod touch. Fyra eller fler personer måste finnas i gruppen för att du ska kunna ta bort någon och alla måste använda en Apple-enhet.
  • Du kan inte lägga till eller ta bort personer i sms-/mms-meddelanden i grupp och du kan inte lägga till eller ta bort någon om de använder en enhet som inte kommer från Apple. Läs om skillnaden mellan iMessage-meddelanden och sms-/mms-meddelanden.

En iPhone som visar hur du lägger till någon i ett gruppmeddelande.

Så här lägger du till någon i ett gruppmeddelande

1. Tryck på det gruppmeddelande som du vill lägga till någon i.
  2. Tryck på symbolerna för gruppen högst upp i tråden.
  3. Tryck på den grå pilsymbolen till höger om kontakterna och tryck sedan på Lägg till kontakt .
  4. Tryck på den kontakt du vill lägga till och tryck sedan på Klar.

Om du vill lägga till någon, som använder en enhet som inte kommer från Apple, i ett gruppmeddelande måste du skapa ett nytt sms-/mms-meddelande för gruppen eftersom de inte kan läggas till i ett gruppmeddelande med hjälp av iMessage. Du kan inte lägga till någon i en meddelandekonversation som du redan har med bara en annan person.

En iPhone som visar hur du tar bort någon från ett gruppmeddelande.

Så här tar du bort någon från ett gruppmeddelande

1. Tryck på gruppmeddelandet som innehåller kontakten som du vill ta bort.
  2. Tryck på symbolerna för gruppen högst upp i tråden.
  3. Tryck på den grå pilsymbolen till höger om kontakterna och svep sedan åt vänster över namnet på personen som du vill ta bort.
  4. Tryck på Ta bort och sedan på Klar.

Du kan bara ta bort någon om gruppen har fyra eller fler personer och alla använder en Apple-enhet, som en iPhone, iPad eller iPod touch.

Vill du ta bort dig själv från ett gruppmeddelande? Läs om hur du stänger av aviseringarna från ett gruppmeddelande eller lämna konversationen i appen Meddelanden.