Lägg till din bilnyckel i Apple Wallet på din iPhone eller Apple Watch

Lägg till bilnyckeln i appen Wallet så kan du låsa, låsa upp och starta bilen med din iPhone eller Apple Watch.

Bilnycklar i Wallet

Detta behövs om du vill lägga till och använda en bilnyckel på din iPhone eller Apple Watch:

• En kompatibel bil. Kontakta biltillverkaren eller din bilhandlare för att ta reda på om din bil är kompatibel.
  • En iPhone XS (eller senare) eller en iPhone SE (2:a generationen) med den senaste versionen av iOS eller en Apple Watch Series 5 (eller senare) eller en Apple Watch SE med den senaste versionen av watchOS. Om du vill använda passiv öppning eller fjärrfunktionerna på kompatibla bilar måste du ha en iPhone 11 eller senare eller en Apple Watch Series 6 eller senare.
  • Ett Apple-ID inloggat på iCloud.

Så här lägger du till bilnycklar i Apple Wallet på din iPhone

1. Kontrollera att din bil är kopplad till kontot du fick av biltillverkaren.
  2. Öppna biltillverkarens app, mejl eller sms eller aktivera skärmen i bilen och följ instruktionerna för att ställa in en nyckel.
  3. Tryck på Fortsätt när du skickas vidare till appen Wallet.
  4. Placera din iPhone på nyckelavläsaren (om du ska göra det enligt instruktionerna på skärmen) och vänta på att din iPhone och bilen parkopplas.
  5. Tryck på Klar när parkopplingen mellan din iPhone och bilen är klar.

När du lägger till bilnycklarna på din iPhone kan det hända att de läggs till automatiskt i din parkopplade Apple Watch. Det kan också hända att du ser alternativet att lägga till den på din parkopplade Apple Watch.

Du kan även lägga till bilnyckeln manuellt på din Apple Watch. Öppna Apple Watch-appen på din parkopplade iPhone. Tryck på Wallet och Apple Pay > Lägg till-knappen bredvid din bilnyckel.

Om du får en ny iPhone eller nollställer din nuvarande iPhone måste du ställa in bilnyckeln i appen Wallet igen.

Använda bilnyckeln på din iPhone eller Apple Watch

Du kan bland annat låsa, låsa upp eller starta bilen med bilnyckeln på din iPhone eller Apple Watch. Denna funktion kan fungera på olika sätt beroende vilken bilmodell du har.

Det kan hända att Expressläge aktiveras automatiskt när du lägger till bilnyckeln i appen Wallet. Med Expressläge kan du använda bilnyckeln utan att väcka eller låsa upp din enhet eller autentisera med Face ID, Touch ID eller en lösenkod.

Läs mer om Expressläge.

Lås, lås upp och starta bilen med Passiv öppning

Du kan låsa, låsa upp eller starta vissa bilar med Passiv öppning. Då behöver du bara ha enheten med dig,

• så låses bilen upp när du närmar dig den med din enhet.
  • När du har satt dig i bilen kan du starta den.
  • När du går bort från bilen med din enhet låses den.

Du får notiser på din enhet när bilen låses eller låses upp.

Om du inte har Expressläge aktiverat kan du bekräfta med din lösenkod för att låsa, låsa upp eller starta bilen.

Lås, lås upp och starta bilen med närhetssensor

Du kan låsa, låsa upp och starta vissa bilar genom att hålla din enhet nära dörrhandtaget eller nyckelavläsaren.

• Lås eller lås upp bilen genom att hålla enheten nära bilens dörrhandtag.
  • Lägg din iPhone på bilens nyckelläsare eller håll din Apple Watch nära läsaren för att starta bilen. Tryck sedan på bilens startknapp.

Lås, lås upp och starta bilen på distans

Du kan låsa, låsa upp, starta och använda andra funktioner på vissa bilar på distans.

1. Öppna appen Wallet på din enhet.
  2. Tryck på bilnyckeln.
  3. Beroende på vilken bil du har kommer du att se olika alternativ, till exempel låsa, låsa upp eller starta.

Du får en notis när du använder nyckeln på distans.

Så här delar, återkallar eller raderar du din bilnyckel

1. Öppna appen Wallet på din iPhone.
  2. Tryck på bilnyckeln.
  3. Tryck på knappen Mer .
  4. Leta upp alternativet du behöver:
    • Dela nyckeln: Tryck på Bjud in och följ instruktionerna.
    • Återkalla en delad nyckel: Tryck på personens namn och följ instruktionerna.
    • Radera en nyckel från appen Plånbok: Tryck på Ta bort nyckel.

Om din iPhone behöver laddas

Beroende på vilken iPhone-modell du har kan du använda din bilnyckel trots att iPhone har slut på batteri.

Om du tappar bort din enhet

Om din enhet försvinner eller blir stulen kan du markera din enhet som försvunnen. På så vis ser du till att ingen annan kan använda din enhet och att alla kort, nycklar och kuponger i appen Wallet, inklusive din bilnyckel, stängs av automatiskt.