Om du inte kan aktivera tillägg i Safari

Läs mer om vad du ska göra om du inte kan markera kryssrutan för att aktivera ett Safari-tillägg.

I macOS Catalina introducerades en säkerhetsfunktion utformad för att förhindra skadlig mjukvara från att lura dig att aktivera ett Safari-tillägg. I vissa fall kan denna funktion påverkas av användningen av legitim mjukvara som har vissa skärminspelnings- eller tillgänglighetsfunktioner. Om det händer:

• Kan du se ett meddelande om att Safari upptäckte en app eller tjänst som kan störa klickandet.
  • Kan du kanske inte aktivera Safari-tillägg i Safari-inställningar. Du kan avmarkera en kryssruta för att inaktivera ett tillägg, men du kan inte markera en kryssruta för att aktivera det.

Installera de senaste programuppdateringarna från Apple och försök sedan igen. Om du fortfarande inte kan aktivera Safari-tillägg startar du din Mac-dator i säkert läge genom att trycka på och hålla ned skifttangenten när din Mac-dator startar. Aktivera alla Safari-tillägg som du vill använda och starta om din Mac-dator som vanligt.

Fliken Tillägg i inställningarna för Safari

Detta dokument uppdateras när mer information blir tillgänglig.