Stäng inte din MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro med ett skydd för kameran

Om du stänger din bärbara Mac-dator och har täckt för din kamera kan bildskärmen skadas. Bärbara Mac-datorer har utformats för att skydda din integritet och har en indikeringslampa som visar när kameran är aktiv.

Om du stänger din bärbara Mac-dator med en täckt kamera kan bildskärmen skadas på grund av att spelet mellan skärmen och tangentbordet är utformat med väldigt snäva toleranser. Om du täcker för kameran kan det också störa sensorn för omgivningsljus och förhindra funktioner att fungera, som automatisk ljusstyrka och True Tone. Som ett alternativ till att täcka för kameran kan du använda kamerans indikeringslampa för att avgöra om kameran är aktiv och bestämma vilka appar som kan använda kameran i Systeminställningar.

Se efter som kamerans indikeringslampa lyser grönt

Vi designar Apples produkter för att skydda din integritet och ge dig kontroll över din information. Våra produkter och funktioner innehåller innovativa tekniker för att skydda din integritet och tekniker som designats för att minimera hur mycket av dina data som vi – eller någon annan – kan komma åt. Och kraftfulla säkerhetsfunktioner hjälper till att förhindra att någon annan än du själv kan komma åt din information.

Den FaceTime HD-kamera som är inbyggd i din Mac-dator är utformad med avseende på din integritet och kameran använder en indikeringslampa som lyser grönt när kameran är aktiv. Därför vet du alltid när kameran är aktiv.

No alt supplied for Image

Kameran är konstruerad så att den kan inte vara aktiv utan att indikeringslampan också tänds. Detta är hur du kan ta reda på om kameran är aktiv.

Kontrollera vilka appar som kan använda kameran

Som en ytterligare säkerhetsåtgärd kan du kontrollera vilka appar som har åtkomst till den inbyggda kameran. Innan någon app kan använda din kamera måste du i macOS Mojave eller senare först ge den tillstånd. För att se vilka appar som kan använda din kamera och för att återkalla eller ge appar åtkomst kan du gå till och läsa hur du kan kontrollera åtkomsten till kameran på din Mac i Systeminställningar.

Om din arbetsmiljö kräver en ständig åtkomst till kameran

Om din arbetsmiljö kräver att du täcker för kameran på din bärbara Mac-dator följer du dessa riktlinjer för att undvika att skärmen skadas:

• Se till att skyddet för kameran inte är tjockare än ett utskriftspapper (0,1 mm).

• Undvik att använda ett skydd för kameran som lämnar klisterrester.

• Om du installerar ett skydd för kameran som är tjockare än 0,1 mm måste du först bort kameraskyddet innan datorn stängs.

Läs mer

Om den inbyggda kamera inte fungerar på Mac-datorn kan du gå till och läsa mer om vad du ska göra.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.