Hitta sparade lösenord och nycklar på din Mac

Hitta, ändra eller ta bort sparade lösenord och nycklar på din Mac och håll dem uppdaterade på alla dina enheter.

Visa sparade lösenord och nycklar i Systeminställningar

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Lösenord.

3. Logga in med Touch ID eller ange ditt användarkonto.

4. Välj en webbplats och klicka sedan på knappen Visa detaljerNo alt supplied for Image.

Du kan hitta dina sparade lösenord och nycklar i Inställningar på Mac.
    • Klicka på Radera lösenord för att radera ett lösenord

• Om du vill uppdatera ett lösenord klickar du på Redigera, ändrar det och klickar sedan på Spara.

Visa sparade lösenord och nycklar i Safari

1. Öppna Safari.

2. Välj Inställningar i Safari-menyn och klicka sedan på Lösenord.

3. Logga in med Touch ID eller ange ditt användarkonto.

4. Välj en webbplats och klicka sedan på knappen Visa detaljerNo alt supplied for Image.

På din Mac kan du se sparade lösenord och nycklar i Safari-inställningar.
    • Klicka på Radera lösenord för att radera ett lösenord.

• Om du vill uppdatera ett lösenord klickar du på Redigera, ändrar det och klickar sedan på Spara.

Be Siri att hitta sparade lösenord

Aktivera Siri och säg sedan något i stil med ”Visa mina lösenord”.

Om du inte kan hitta ett sparat lösenord eller en sparad nyckel

• Se till att du visar alla dina lösenord och nycklar. På skärmen Systeminställningar bör det stå Lösenord högst upp, snarare än namnet på en grupp med delade lösenord eller Mina lösenord.

• Kontrollera dina Senast raderade: Välj Apple-menyn  > Systeminställningar, klicka på Lösenord och klicka sedan på Senast raderade.

• Om du har flera Apple-enheter kontrollerar du att iCloud-nyckelring är aktiverad.

• När du flyttar ett lösenord eller en nyckel till en grupp med delade lösenord är lösenordet eller nyckeln endast synliga på enheter med en kompatibel mjukvara. Om du inte kan hitta ett sparat lösenord eller en sparad nyckel som du flyttade till en delad grupp på en annan enhet kontrollerar du att din Mac har macOS Sonoma eller senare.

Spara dina lösenord och nycklar på alla dina enheter med iCloud-nyckelring

Med iCloud-nyckelring hålls lösenord, nycklar och annan skyddad information uppdaterad på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc.

Spara kreditkortsuppgifter med Autofyll

Autofyll anger automatiskt uppgifter som du har sparat, bland annat sparade kreditkortsuppgifter, kontaktuppgifter från appen Kontakter med mera.

Läs om hur du ställer in och använder Autofyll i Safari på din Mac