Så här hittar du sparade lösenord på din Mac

Hitta, ändra eller ta bort sparade lösenord på din Mac och håll dina lösenord uppdaterade på alla dina enheter.

Visa sparade lösenord i Systeminställningar i macOS Monterey eller senare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Lösenord. Kan du inte se Lösenord i Systeminställningar?
    I menyn Systeminställningar i macOS finns Lösenord bredvid Internetkonton och Wallet och Apple Pay.
  3. Logga in med Touch ID eller ange ditt användarkonto. Du kan också autentisera ditt lösenord med en Apple Watch som kör watchOS 6 eller senare.
  4. Välj en webbläsare och klicka sedan på Redigera.
    När du väljer en webbplats till vänster kan du se fälten Användarnamn och Lösenord samt en redigeringsknapp.
  5. Klicka på Radera Lösenord för att radera ett lösenord. Uppdatera ett lösenord genom att ändra lösenordet och klicka på Spara.
    När du har klickat på Redigera kan du se ditt användarnamn och lösenord och ändra eller radera ditt lösenord.

Visa sparade lösenord i Safari

1. Öppna Safari.
  2. Välj Inställningar i Safari-menyn och klicka sedan på Lösenord.
  3. Logga in med Touch ID eller ange ditt användarkonto. Du kan också autentisera ditt lösenord med en Apple Watch som kör watchOS 6 eller senare.
  4. Välj en webbläsare och klicka sedan på Redigera.
    När du väljer en webbplats kan du se fälten Användarnamn och Lösenord samt redigeringsknappen.
  5. Klicka på Radera Lösenord för att radera ett lösenord. Uppdatera ett lösenord genom att ändra lösenordet och klicka på Spara.
    När du har klickat på Redigera kan du se ditt användarnamn och lösenord och ändra eller radera ditt lösenord.

Du kan också använda Siri för att visa dina lösenord genom att säga något i stil med ”Hej Siri, visa mina lösenord”.

Spara dina lösenord på dina enheter med iCloud-nyckelring

Fyll automatiskt i dina användarnamn och lösenord, kreditkort med mera i Safari på alla enheter som du godkänner. Med iCloud-nyckelring hålls lösenord och annan skyddad information uppdaterad på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc.

Läs om hur du ställer in iCloud-nyckelring eller ställer in iCloud-lösenord på din pc.

Läs om vilka länder och regioner som stöder iCloud-nyckelring

Spara kreditkortsuppgifter med Autofyll

Autofyll anger automatiskt uppgifter som du har sparat, bland annat sparade kreditkortsuppgifter, kontaktuppgifter från appen Kontakter med mera.

Läs om hur du ställer in och använder Autofyll i Safari på din Mac