Om din inbyggda kamera inte fungerar på din Mac

Läs om vad du kan göra om den inbyggda kameran inte aktiveras eller visas i en app på din Mac

Klicka på kamerans indikatorlampa

Om indikatorlampan bredvid kameran blinkar grönt på din bärbara Mac ska du kontakta Apple.

Kontrollera inställningarna för Skärmtid

Om din Mac kör macOS Catalina och du använder Skärmtid ska du kontrollera att din kamera är påslagen och att apparna som använder kameran har tillgänglig tid.

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Skärmtid.
  2. Klicka på Innehåll och integritet i sidofältet och sedan på Appar.
  3. Kontrollera att kryssrutan för Kamera är markerad.
  4. Klicka på Appbegränsningar i sidofältet. Om du behöver använda din kamera med en app i listan kontrollerar du att kryssrutan för begränsningar inte är markerad.

Ge appar tillstånd

Om din Mac kör macOS Mojave eller senare kan du välja vilka appar som kan använda din inbyggda kamera:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Säkerhet och integritet.
  2. Klicka på fliken Integritet och sedan på Kamera i sidofältet.
  3. Markera kryssrutorna bredvid de appar som du vill använda din kamera i. Du kan bli ombedd att stänga och öppna en app innan den kan använda din kamera.

Testa en annan app

Testa om kameran fungerar i en annan app. Du kan till exempel testa med Photo Booth om kameran inte fungerar med FaceTime.

Nollställa SMC

Om du fortfarande inte kan använda den inbyggda kameran och har en Intel-baserad Mac kan det hjälpa att nollställa SMC. Läs om hur du nollställer SMC på din Mac.

Läs mer

Har du svårt att ansluta till FaceTime? Läs mer om vad du kan göra om FaceTime inte fungerar på din Mac.