Så här ringer du ett konferenssamtal från din iPhone

Om din operatör har stöd för det kan du arrangera ett konferenssamtal på din iPhone med upp till fem personer.

Antalet deltagare i konferenssamtalet – samt förmågan att lägga till, slå ihop eller koppla från enskilda deltagare – beror på operatören. Kontakta din operatör om du vill ha mer information om alternativ för konferenssamtal.

Så här startar du ett konferenssamtal

1. Ring till den första personen och vänta på att samtalet kopplas.

2. Tryck på Lägg till.

Knappen Lägg till längst ned till vänster på iPhone-samtalsskärmen.
  3. Välj den andra personen och vänta på att samtalet kopplas.

4. Tryck på Slå ihop samtal.

Knappen Slå ihop samtal längst ned till vänster på iPhone-skärmen.
  5. De två samtalen slås ihop till ett konferenssamtal. Upprepa steg 2–4 om du vill fler lägga till fler personer. Om alternativet att lägga till ett till samtal inte visas kanske du har nått operatörens deltagargräns.

Endast den som inledde konferenssamtalet kan se namnen på alla deltagarna. Men om en deltagare lägger till någon annan kan deltagaren se namnet på personen som lagts till och personen som startade konferenssamtalet.

Om du inte ser alternativet att slå ihop samtal kanske din operatör inte har stöd för funktionen. Kontakta din operatör om du vill ha mer information om konferenssamtal.

Förutom att arrangera ett konferenssamtal på din iPhone kan du använda gruppsamtal i FaceTime och prata med flera personer samtidigt.

Så här lägger du till en uppringare

Om du deltar i ett konferenssamtal och någon ringer dig kan du lägga till personen så här:

1. Tryck på Parkera och svara.

2. Vänta på att samtalet kopplas och tryck på Slå ihop samtal.

Om du inte ser alternativet att slå ihop samtal kanske det aktuella samtalet eller din operatör inte har stöd för funktionen.

Så här tar du bort någon

1. Under ett konferenssamtal trycker du på informationsknappeninformationsknappen.

Informationsknappen högst upp till höger på iPhone-skärmen.
  2. Tryck på Avsluta bredvid den person du vill ta bort.

Knappen Avsluta bredvid personens namn på iPhone-skärmen.

Om du inte ser alternativet att ta bort en deltagare kanske det aktuella samtalet eller din operatör inte har stöd för funktionen.