Så här överför du saldot på ditt kollektivtrafikkort i Shanghai till iPhone eller Apple Watch

Du kan överföra saldot från ditt fysiska kollektivtrafikkort till Wallet-appen för att använda med Apple Pay på din iPhone eller Apple Watch.

Överföra saldo från ditt fysiska kollektivtrafikkort till iPhone

1. Öppna appen Wallet och tryck på knappen Lägg till .
  2. Tryck på Fortsätt.
  3. Tryck på Shanghai Kollektivtrafikkort.
  4. Tryck på Överför befintligt kort.
  5. Ange de fyra siffrorna i kortnumret som du uppmanas att ange. Bilderna nedan visar hur du ska göra.
  6. Låt ovandelen av iPhone-enheten vila på busskortets mitt. Lämna det på kortet utan att flytta det tills det står ”Kort tillagt” på skärmen. Processen kan ta några minuter.

Det här behöver du:3

• En iPhone 7, iPhone 7 Plus eller senare som är konfigurerad med Face ID, Touch ID eller en lösenkod
  • iOS 11.3 och senare
  • Ett Apple-ID som är inloggat i iCloud
  • Enhetens region inställd på Kina, fastlandet
  • I Shanghai behöver du ett busskort med bokstaven U framför numret
  • Ett kollektivtrafikkort med ett saldo på över 20 RMB i Shanghai. En återbetalningsbar insättning på 20 RMB kommer att dras från det saldo du överför om du använder ett kollektivtrafikkort för Shanghai.

Kollektivtrafikkort för Shanghai

Kontrollera de fyra första siffrorna i kortnumret.

När du har överfört saldot på det fysiska kollektivtrafikkortet i Shanghai till Wallet kan du lösa in den ursprungliga insättningen genom att lämna tillbaka det fysiska kortet till utfärdaren. Den återbetalningsbara insättningen på 20 RMB som dras från saldot när du överför det till Wallet blir kvar i Wallet. Du kan lösa in insättningen via appen Shanghai Transit. Mer information finns i instruktionerna från utfärdaren av busskortet.

Överföra saldo på ditt fysiska kollektivtrafikkort till Apple Watch

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Rulla ned och tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Tryck på Lägg till kort och tryck sedan på Fortsätt.
  4. Tryck på Shanghai Kollektivtrafikkort.
  5. Tryck på Överför befintligt kort.
  6. Följ stegen för att föra över saldot.

Det här behöver du: