Ta bort hämtade böcker och ljudböcker från din enhet

När du har tagit bort en bok lagras den inte längre på enheten, men den är fortfarande tillgänglig i biblioteket på andra enheter.

Så här tar du bort böcker, ljudböcker och pdf-filer från din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan ta bort hämtade böcker med mera i appen Apple Books eller ljudböcker i appen Inställningar.

I appen Apple Books

1. Tryck på Bibliotek och bläddra till objektet. Om objektet är en del av en serie öppnar du först serien.
  2. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på objektet som du vill ta bort och sedan på papperskorgssymbolenpapperskorgssymbolen.
  4. Välj Ta bort hämtning om du vill ta bort objektet från enheten. (Om objektet är en pdf-fil eller inte kommer från Book Store kan du även trycka på Ta bort överallt för att ta bort den från biblioteket.)

Om du ser hämtningsknappen bredvid ett objekt lagras det i molnet och hämtas inte till din enhet. Om du inte vill att objektet ska visas i molnet kan du gömma det. Om du gömmer ett objekt tas det bort från din enhet, men du kan komma åt det genom att trycka på inloggningsknappen inloggningsknappen eller på din bild längst upp på skärmen och sedan på Hantera gömda köp.

Om du använde din dator och en usb-kabel för att manuellt synkronisera böcker och ljudböcker med din iPhone, iPad eller iPod touch tar du bort dessa objekt genom att inaktivera synkronisering

I appen Inställningar

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Allmänt och sedan på iPhone-lagring eller iPad-lagring.
  3. Rulla till Böcker och tryck sedan på det.
  4. Svep åt vänster på vilken som helst hämtad ljudbok och tryck på Ta bort.

Så här tar du bort böcker, ljudböcker och pdf-filer från din Mac

1. Klicka på Bibliotek högst upp i fönstret och klicka på Alla böcker i sidofältet.
  2. Klicka på det objekt som du vill radera eller ta bort. Om objektet är en del av en serie öppnar du först serien och klickar sedan på det.
  3. Välj Redigera > Ta bort från menyraden och bekräfta sedan när du uppmanas till det.

Om alternativet Radera är nedtonat när du klickar på Redigera hämtas inte det objektet till din Mac.