Om du har glömt lösenkoden för Skärmtid

Läs om att nollställa din lösenkod om du har glömt den.

Följ stegen nedan om du har glömt din lösenkod för Skärmtid eller en medlems lösenkod i din familjedelningsgrupp. Om du har glömt lösenkoden som du använder för att låsa upp din iPhone, iPad eller iPod touch, eller om du får ett meddelande om att det är inaktiverat, följer du dessa steg istället

Så här nollställer du lösenkoden för Skärmtid för din personliga enhet

Följ stegen nedan och ändra lösenkoden för Skärmtid på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Se till att din enhet är uppdaterad till iOS 13.4 eller iPadOS 13.4 eller senare
  2. Gå till Inställningar > Skärmtid.
  3. Tryck på Ändra lösenkod för Skärmtid och sedan på Ändra lösenkod för Skärmtid.
  4. Tryck på Glömt lösenkoden?
  5. Ange Apple-ID:t och lösenordet* som du använde när du ställde in lösenkoden för Skärmtid.
  6. Ange en ny lösenkod för Skärmtid och ange den sedan igen för att bekräfta.

På en Mac

1. Se till att din Mac är uppdaterad till macOS Catalina 10.15.4 eller senare
  2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Skärmtid.
  3. Klicka på  Alternativ i det nedre vänstra hörnet.
  4. Klicka på Ändra lösenord. Klicka sedan på Glömt lösenkoden?
  5. Ange Apple-ID:t och lösenordet* som du använde när du ställde in lösenkoden för Skärmtid.
  6. Ange en ny lösenkod för Skärmtid och ange den sedan igen för att bekräfta.

Om du har aktiverat Dela mellan enheter kommer din nya lösenkod för Skärmtid att uppdateras automatiskt på dessa enheter efter nollställningen.

Om du fortfarande har problem med att nollställa din lösenkod för Skärmtid kan du kontakta Apple-supporten.

Så här nollställer du lösenkoden för Skärmtid för ditt barns enhet

Om du använder Familjedelning för att hantera ett barns konto går det inte att nollställa lösenkoden på deras enhet. Följ dessa steg på familjesamordnarens enhet för att nollställa lösenkoden för Skärmtid för ditt barn.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Se till att familjesamordnarens enhet är uppdaterad till iOS 13.4 eller iPadOS 13.4 eller senare
  2. Gå till Inställningar > Skärmtid på familjesamordnarens enhet.
  3. Rulla ned och välj ditt barns namn under Familj.
  4. Tryck på Ändra lösenkod för Skärmtid och sedan på Ändra lösenkod för Skärmtid. Det kan hända att du behöver autentisera med Face ID, Touch ID eller enhetens lösenkod.
  5. Ange en ny lösenkod för Skärmtid och ange den sedan igen för att bekräfta.

På en Mac

1. Se till att din Mac är uppdaterad till macOS Catalina 10.15.4 eller senare
  2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Skärmtid.
  3. Välj ett barns namn i rullgardinsmenyn i vänster sidofält.
  4. Klicka på  Alternativ i det nedre vänstra hörnet.
  5. Klicka på Ändra lösenord. Klicka sedan på Glömt lösenkoden?
  6. Ange Apple-ID:t och lösenordet* som du använde när du ställde in lösenkoden för Skärmtid.
  7. Ange en ny lösenkod för Skärmtid och ange den sedan igen för att bekräfta.

Om du har aktiverat Dela mellan enheter kommer din nya lösenkod för Skärmtid att uppdateras automatiskt på dessa enheter efter nollställningen.

Om du fortfarande har problem med att nollställa din lösenkod för Skärmtid kan du kontakta Apple-supporten.

*Läs om vad du kan göra om du har glömt ditt Apple-ID eller lösenord

Läs mer

Använda din iPhone, iPad eller iPod touch till att ställa in Skärmtid, visa din användning och ställa in gränser.

Använda din Mac till att ställa in Skärmtid, visa din användning och ställa in gränser.