Spela upp HDR-video på din Mac

De här Mac-modellerna stöder HDR-video på HDR10-kompatibla bildskärmar, tv-apparater och projektorer.

Brett stöd för High Dynamic Range-video (HDR), som HDR-filmer och tv-serier från Apple eller andra leverantörer, kräver den senaste versionen av macOS och en kompatibel Mac-modell. Om din Mac, bildskärm, videokabel eller videokabeladapter inte har stöd för HDR10, spelas video upp i Standard Dynamic Range (SDR).

Stöd för HDR på Mac

Mac-modell
med Thunderbolt 3 (usb-C)
Inbyggd bildskärm Extern bildskärm
med DisplayPort
Extern bildskärm
med HDMI
MacBook Pro som lanserades 2018 eller 2019 HDR1 HDR HDR2
iMac Pro HDR HDR HDR
Mac mini lanserad 2018 HDR1 HDR3
Mac Pro som lanserades 2019 HDR HDR
1. HDR med upp till 1080p (1 920 × 1 080) för HDR-premiuminnehåll från Apple.
2. HDR med upp till 1080p när du använder Apple usb-C Digital AV Multiport-adaptern med vissa 13-tums modeller.
3. HDR med upp till 1080p för allt innehåll.

Externa bildskärmar. Använd Thunderbolt 3-portarna (usb-C) på din Mac för att ansluta till externa HDR10-kompatibla bildskärmar:

• DisplayPort-skärmar: Om du vill ansluta till DisplayPort använder du en kabel med en usb-C-kontakt till din Mac och lämplig kontakt för din bildskärm. De flesta bildskärmar med stöd för DisplayPort-anslutningar använder antingen en DisplayPort eller en usb-C-port för detta syfte.
  • HDMI-skärm: Om du vill ansluta till HDMI kan du använda en HDMI-kabel och en usb-C-adapter, såsom Apple usb-C Digital AV Multiport-adapter eller Belkin usb-C till HDMI-adapter.
  • Apple Pro Display XDR har stöd för flera HDR-format, inklusive HDR10 när den används med en Mac-dator som är kompatibel med den här bildskärmen.

Om HDR-video inte spelas upp i HDR

• Se till att din Mac använder macOS Catalina 10.15.4 eller senare.
  • Om du spelar upp premiuminnehåll från en tredjepartsleverantör, kan du kontrollera med innehållsleverantören för att vara säker på att de har stöd för HDR på din Mac.
  • Om du använder en extern skärm ser du till att den stöder HDR10. Om bildskärmen har en HDR-inställning ska den vara aktiverad eller inställd på att HDR föredras när det finns tillgängligt.
  • Om du använder HDMI, se till att HDMI-kabeln och adaptern stöder HDR10. Apple rekommenderar HDMI-kablar som har testats med Apple TV 4K och många olika tv-apparater, såsom Belkin UltraHD HDMI-kabel. Apple usb-C Digital AV Multiport-adapter och Belkin usb-C till HDMI-adapter är exempel på kompatibla adaptrar.
  • Välj Apple-menyn  > Systeminställningar, klicka på Bildskärmar och se till att kryssrutan för High Dynamic Range är vald. Den finns endast för bildskärmar som har stöd för HDR10.

Om du vill ha information om HDR-kompatibilitet eller inställningar för en tredjepartsskärm, kabel eller adapter läser du produktens dokumentation eller kontaktar produktleverantören.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.