Spela upp HDR-video på din Mac

De här Mac-modellerna stöder HDR-video på HDR10-kompatibla bildskärmar, till exempel tv-apparater och projektorer.

Brett stöd för High Dynamic Range-video (HDR), som HDR-filmer och tv-program från Apple eller andra leverantörer, kräver den senaste versionen av macOS och en kompatibel Mac-modell. Om din Mac, bildskärm, videokabel eller videokabeladapter inte har stöd för HDR10 spelas video upp i Standard Dynamic Range (SDR).

Mac-modeller som har stöd för HDR

Mac-modell
med Thunderbolt 3 (usb-C)

Inbyggd
skärm

Extern bildskärm
med DisplayPort

Extern bildskärm
med HDMI

MacBook Pro lanserad 2018 eller senare   1  2
MacBook Air lanserad 2018 eller senare  1  3
iMac lanserad 2020
iMac Pro
Mac mini lanserad 2018 eller senare  1  4
Mac Pro lanserad 2019

1. Premiuminnehåll i HDR från Apple spelas upp i upplösningar upp till 1080p (1920 × 1080).
2. När du använder Apples adapter med vissa Intel-baserade modeller på 13 tum spelas HDR-innehåll upp med upplösningar upp till 1080p.
3. Tillgängligt när du använder en MacBook Air med Apples chip.
4. När du använder en Intel-baserad Mac spelas HDR-innehåll upp med upplösningar upp till 1080p.

Externa skärmar

Använd Thunderbolt 3-portarna (usb-C) på din Mac för att ansluta till externa HDR10-kompatibla skärmar. När en extern bildskärm stöder HDR10 kan din Mac automatiskt aktivera HDR för den bildskärmen. Du kan också aktivera eller inaktivera HDR för externa bildskärmar i Skärminställningar.

DisplayPort-skärmar

Använd en kabel med usb-C-kontakt för din Mac och rätt kontakt för porten på din skärm, vanligtvis en DisplayPort, usb-C eller Thunderbolt 3.

HDMI-skärmar

Använd en HDMI-kabel och en usb-C-adapter, som Apples usb-C Digital AV Multiport-adapter eller Belkin usb-C till HDMI-adapter.

Apple Pro Display XDR

Apple Pro Display XDR har stöd för flera HDR-format, inklusive HDR10 när den används med en Mac-dator som är kompatibel med den här skärmen.

Få bästa HDR-bilden

Om HDR-video inte spelas upp i HDR eller i den kvalitet som du förväntar dig kan du prova dessa lösningar.

Kontrollera din Mac

• Installera de senaste uppdateringarna för mjukvara från Apple för macOS Catalina eller senare. Vissa HDR-funktioner är endast tillgängliga med det senaste macOS.
  • Välj Apple-menyn  > Systeminställningar, klicka på Bildskärmar och se till att HDR är valt. Det visas bara på tredjepartsskärmar som har stöd för HDR10, inte på inbyggda bildskärmar. Avmarkera kryssrutan om du inte vill använda HDR.
    Inställningsfönstret för din externa HDR-skärm
  • Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Batteri eller Strömsparare. Om Optimera videoströmning under batteridrift är markerat sparar din Mac energi genom att spela upp HDR-video i SDR under batteridrift. Om du vill spela upp i HDR ansluter du din Mac till ström eller avmarkerar den här kryssrutan.

Kontrollera din externa bildskärm

• Se till att bildskärmen har stöd för HDR10. Om bildskärmen har en egen HDR-inställning aktiverar du den eller ställer in den på att föredra HDR när det är tillgängligt.
  • Se till att bildskärmen använder tillverkarens senaste fasta mjukvara. Mer information finns i bildskärmens dokumentation.
  • Vissa tv-apparater stöder endast HDR på en specifik ingång, till exempel HDMI-ingång 2 eller HDMI-ingång 3. Mer information finns i dokumentationen.

Kontrollera ditt medium

Om du spelar upp premiuminnehåll från en tredjepartsleverantör kontrollerar du med innehållsleverantören att de har stöd för HDR på din Mac.

Kontrollera dina kablar och andra enheter

• Se till att HDMI-kabeln och adaptern du använder stöder HDR10. Apple rekommenderar HDMI-kablar som har testats med Apple TV 4K och många olika tv-apparater, såsom Belkin UltraHD HDMI-kabel. Apple usb-C Digital AV Multiport-adapter och Belkin usb-C till HDMI-adapter är exempel på kompatibla adaptrar.
  • Om din videoanslutning passerar genom en AV-mottagare, ljudlimpa eller annan enhet innan den ansluter till din bildskärm måste du se till att enheten stöder HDR10 och använder tillverkarens senaste fasta mjukvara. Du kan testa genom att ansluta din Mac direkt till bildskärmen.

Kontrollera din visningsmiljö

Ljusstyrkan och färgen på HDR-video kan variera beroende på din Mac-modell och belysningen i din miljö. Svagare ljusförhållanden, som ett neddimmat rum, förbättrar den visuella upplevelsen av HDR.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.