Ställa in din AirTag med iPhone, iPad eller iPod touch

Med AirTag kan du hålla koll på föremål du använder varje dag, som dina nycklar eller din ryggsäck. Läs om hur du ställer in din AirTag med din iPhone, iPad eller iPod touch.

Det här behöver du

• En iPhone, iPad, eller iPod touch med iOS 14.5 eller iPadOS 14.5 eller senare och tvåfaktorsautentisering aktiverad
  • Aktivera Hitta.
  • Aktivera Bluetooth.
  • En stark wifi- eller mobilnätsanslutning.
  • Aktivera platstjänster: Gå till Inställningar > Integritet > Platstjänster.
  • Aktivera platsåtkomst för Hitta om du vill använda precisionssökning och se den mest exakta platsen för din AirTag. Gå till Inställningar > Integritet > Platstjänster och rulla sedan ned och tryck på Hitta. Markera När appen används eller När appen eller widgetarna används. Sätt sedan på Exakt plats.

Om du har ett hanterat Apple-ID, kan du inte ställa in en AirTag.

Ställa in din AirTag

1. Se till att din enhet är redo att ställas in.
  2. Ta bort omslaget runt produkten och dra ut fliken för att aktivera batteriet om din AirTag är ny. Din AirTag kommer att spela ett ljud.
  3. Håll din AirTag nära din iPhone, iPad eller iPod touch och tryck sedan på Anslut.* Om du har fler än en AirTag och meddelandet ”Fler än en AirTag har upptäckts” visas ska du se till att endast en AirTag är nära din enhet åt gången. Behöver du hjälp att ansluta din AirTag
  4. Välj ett föremål i listan eller välj Anpassat namn för att ge din AirTag ett namn och välja en emoji. Tryck därefter på Fortsätt.
  5. Tryck på Fortsätt igen för att registrera din AirTag med ditt Apple‑ID.
  6. Tryck på Klar.

Nu kan du fästa din AirTag på ditt föremål och se det i appen Hitta

* Du kan också ställa in din AirTag i appen Hitta. Tryck på fliken Föremål och tryck sedan på Lägg till föremål.

Byta namn på din AirTag

1. Öppna appen Hitta och tryck sedan på fliken Föremål.
  2. Tryck på den AirTag som du vill byta namn eller emoji på.
  3. Rulla ned och tryck på Byt namn på föremål.
  4. Välj ett namn ur listan eller välj Anpassat namn.
  5. Skriv ett anpassat namn för din AirTag och välj en emoji.
  6. Tryck på Klar.

Om du inte kan ställa in din AirTag

1. Se till att din enhet är redo att ställas in.
  2. Om inställningsanimationen försvinner trycker du på sidoreglaget eller vilo-/väckningsknapp på din iPhone för att låta den gå i viloläge. Väck sedan och lås upp din iPhone. Vänta upp till 15 sekunder för att animationen ska visas igen.
  3. Om du har fler än en AirTag ska du se till att endast en är nära din enhet åt gången.
  4. Ta bort och byt ut batteriet i din AirTag.*
  5. Om din AirTag fortfarande inte ansluter till din enhet ska du nollställa din AirTag

Läs mer om vad du ska göra om du ser ett meddelande där det står att din AirTag är ansluten till ett annat Apple‑ID.

* Varning: En AirTag, batterihöljet och batteriet kan utgöra en kvävningsrisk eller orsaka skador på små barn. Håll dessa föremål borta från små barn.

Läs mer om att använda din AirTag med Hitta