Rotera skärmen på din iPad

Skärmen på din iPad kan rotera så att du ser appar – som Safari och Meddelanden – i stående eller liggande läge. Läs mer om hur du roterar skärmen på din iPad eller få hjälp om funktionen inte fungerar.

En del appar stöder inte rotering, så din skärm kanske inte roterar även om riktningslåset inte är aktiverat.

Rotera skärmen på din iPad

1. Se till att riktningslåset är av:
    • Svep nedåt från skärmens övre högra hörn för att öppna Kontrollcenter på en iPad med iOS 12 eller senare eller iPadOS. Tryck sedan på Riktningslåset  för att kontrollera att det är avstängt.
    • Öppna Kontrollcenter genom att svepa uppåt från skärmens nederkant på en iPad med iOS 11 eller tidigare. Tryck sedan på Riktningslåset  för att kontrollera att det är avstängt.
  2. Vinkla din iPad i sidoläge.

Om skärmen fortfarande inte roterar kan du testa en annan app som du vet ska fungera i liggande läge, till exempel Safari eller Meddelanden. Om skärmen fortfarande inte roterar kontrollerar du om din iPad har en sidoknapp.

Kontrollera om din iPad har en sidoknapp

Kontrollera om din iPad har en sidoknapp om du inte hittar Riktningslåset. Om du har en iPad med sidoknapp kan du ställa in den så att den fungerar som ett riktningslås eller en ljudomkopplare.

Gå till Inställningar > Allmänt. Välj alternativet du vill ha under Sidoknappens funktion.