Använda Undervattenslås och avlägsna vatten från din Apple Watch

Slå på Undervattenslås för att undvika oavsiktliga tryckningar på skärmen när du har på dig din Apple Watch i vatten. När du går upp trycker du på och håll ner Digital Crown för att få bort vatten från klockans högtalare. Gör så här.

När Undervattenslås är aktiverat reagerar inte din Apple Watch vid beröring på skärmen. Detta förhindrar oavsiktlig användning när du är i vattnet. När du avaktiverar Undervattenslås avlägsnar klockan vatten som är kvar i högtalaren.

Så här aktiverar du Undervattenslås

1. Öppna Kontrollcenter genom att trycka på sidoknappen (för watchOS 9 eller tidigare trycker du på och håller ned på skärmen och sveper sedan uppåt). Du kan öppna Kontrollcenter från valfri skärm.

2. Tryck på knappen UndervattenslåsNo alt supplied for Image. UndervattenslåssymbolenNo alt supplied for Image visas längst upp på urtavlan.

Symbolen för Undervattenslås på Apple Watch-skärmen

Undervattenslås aktiveras automatiskt när du startar ett träningspass i vatten, till exempel simning eller surfing. Det slås också på automatiskt när du påbörjar ett dyk med din Apple Watch Ultra.

Dubbeltryck är inte tillgängligt när Undervattenslås är på.

Så här avaktiverar du Undervattenslås och avlägsnar vatten

Med Undervattenslås påslaget, trycker du och håller ner* Digital Crown på sidan av din Apple Watch tills skärmen visar Olåst. En rad olika toner spelas för att rensa högtalaren från vatten och sedan kan du använda bildskärmen som vanligt.

Uppmaning att stänga av undervattenslåset på Apple Watch-skärmen

* Om din Apple Watch har watchOS 8 eller tidigare vrider du på Digital Crown i stället för att trycka på den.