Om du behöver hjälp med CarPlay

Om CarPlay inte fungerar som förväntat kan du läsa om vad du ska göra.

Kontrollera först att du befinner dig i ett land eller en region som har stöd för CarPlay och att din bil har stöd för CarPlay. Om du inte är säker på om din bil har stöd för CarPlay ska du kontakta fordonets tillverkare.

Se till att iPhone har den senaste versionen av iOS. Om din iPhone är uppdaterad till den senaste versionen av iOS ska du följa dessa steg. Kontrollera CarPlay efter varje steg:

1. Kontrollera din anslutning till din CarPlay-stereo:
    • Om du har en trådbunden anslutning försöker du ansluta igen med en annan usb-kabel till en annan usb-port (om tillämpligt).
    • Om du har en trådlös anslutning ser du till att wifi och Bluetooth har aktiverats under Inställningar > Wi-Fi och Inställningar > Bluetooth.
  2. Om CarPlay inte aktiveras automatiskt letar du reda på CarPlay-logotypen på bilens bildskärm.
  3. Starta om din iPhone och din bil.
  4. Kontrollera att Siri är aktiverat.
  5. Kan CarPlay inte upptäcka din iPhone? Kontrollera i så fall att CarPlay inte är begränsat. Gå till Inställningar > Skärmtid > Begränsningar för innehåll och integritet, tryck på Tillåtna program och kontrollera att CarPlay är aktiverat.
  6. Gå till Inställningar > Allmänt > CarPlay, tryck på din bil och tryck sedan på Glöm den här bilen. Sedan ställer du in CarPlay igen.
  7. Se till att din CarPlay-bilradio använder den senaste fasta mjukvaran från biltillverkaren. Mer information finns i bilens användarhandbok.

Om du fortfarande har problem med att ansluta till CarPlay kan du kontakta Apple-supporten.